Plastic- en Zoetwaterexpert Oskar en zijn blog
Onze onderwaternatuur zit vol met plastic. Onze stranden liggen er bezaaid mee, maar het drijft ook aan het oppervlak van het water en het zinkt naar de zeebodem. Grote stukken zien we met het blote oog, zoals flesjes en visnetten. Maar steeds vaker treffen we ook micro- en zelfs nanodeeltjes plastic aan in de natuur en in vissen en andere zeedieren. Het wereldwijde plasticprobleem vraagt om een urgente aanpak en directe oplossingen. Als wij op deze voet doorgaan zal het plastic in onze oceanen namelijk verdrievoudigen in de komende 20 jaar. We moeten en kunnen minder plastic gebruiken, alternatieven voor plastic zijn er al. Overheden en bedrijven hebben een verantwoordelijkheid, maar ook wij, de gebruikers kunnen ervoor zorgen dat plastic niet in de natuur belandt.
WWF werkt aan oplossingen in binnen- en buitenland. Na een aantal jaar gewerkt te hebben als consultant voor grote internationale organisaties, heb ik de overstap gemaakt naar WWF. Eerst werkte ik aan zoetwatervraagstukken en klimaatadaptatie, nu stort ik mij op een ander probleem: plasticvervuiling. Al vanaf mijn jeugd ben ik betrokken bij WWF als ‘Ranger’ en nu werk ik met veel plezier bij WWF samen met collega’s over de hele wereld. Ik heb een achtergrond in politicologie en economie. Dat wijkt af van het grote aantal WWF-biologen, maar het is ook een mooie en nuttige toevoeging.
In mijn blogs vertel ik jullie alles over mijn werk en hoe ik probeer de oceanen te beschermen!

Artikelen van Oskar
Blog,KoraaldriehoekAzie,PlasticSmartCities,OceanenPlasticSoep
Een kennismaking met de Koraaldriehoek
Lees verderDe nieuwste technieken voor ons werk
Lees verderBlijf op de hoogte
Ontvang inspiratie, acties, duurzame tips en het laatste natuurnieuws van WWF in je mail én krijg 10% korting in onze duurzame webshop (inschrijven mag vanaf 16 jaar).