Global Warming Images / WWF

Maheen over haar werk bij WWF

Sinds begin 2023 ben ik klimaatexpert bij WWF Nederland. Hiervoor was ik docent duurzaamheid en klimaatverandering op de universiteit van Maastricht. Ik heb meer dan 12 jaar in verschillende sectoren gewerkt, waardoor ik verschillende perspectieven kan gebruiken in mijn werk op het gebied van klimaatverandering. Zo werkte ik met lokale gemeenschappen in Bangladesh en heb ik internationaal met verschillende actoren uit internationale gemeenschappen samengewerkt aan het delen van verhalen tijdens de COVID19-pandemie.

Mijn passie om me in te zetten tegen klimaatverandering begon steeds groter te worden, vooral toen ik 2017 een start-up voor duurzaam textiel oprichtte in Bangladesh. Daar presenteerde ik mijn circulaire ontwerpmodel dat ik in mijn bedrijf integreerde op verschillende conferenties in Bangladesh en Europa.

Ik heb al in Australië en Bangladesh gewoond, en momenteel woon ik in Nederland. Als Bengalese vind ik het noodzakelijk dat klimaatactie wereldwijd exponentieel wordt versneld, waarbij de natuur en lokale gemeenschappen centraal staan. Naast mijn werk op het gebied van klimaatverandering ben ik een fervent lezer van Engelse literatuur, wereldgeschiedenis en postkoloniale literatuur.

Meer over mijn klimaatwerk voor WWF lees je in mijn blogs!

Artikelen van Maheen

15 december 2023

Nieuws,Resultaat,NatuurlijkeOplossingen,Nederland,Klimaat

Het COP-mechanisme: succes vieren en verlies nemen

Lees verder

Blijf op de hoogte

Ontvang inspiratie, acties, duurzame tips en het laatste natuurnieuws van WWF in je mail én krijg 10% korting in onze duurzame webshop (inschrijven mag vanaf 16 jaar, korting is van toepassing op hele assortiment met uitzondering van Bosje Bomen en alle boeken).