Word vrijwilliger

Samen met vrijwilligers

Sta jij te trappelen om in actie te komen voor de natuur? Lijkt het jou leuk om mee te denken over verschillende activiteiten en evenementen? Ben jij een enthousiaste spreker voor gastlessen? Kortom: wil je graag iets concreets doen voor de natuur? Word dan WWF vrijwilliger. Want samen met vrijwilligers kunnen we zoveel meer bereiken.

Wie zijn onze vrijwilligers?

Onze vrijwilligers zijn het gezicht van WWF. Ze geven informatie over ons natuurbeschermingswerk, vertellen hoe mensen een bijdrage kunnen leveren en maken iedereen enthousiast voor onze natuur. In het hele land zijn regioteams actief met het organiseren van activiteiten en evenementen, meehelpen met landelijke campagnes en het geven van gastlessen op scholen.

Meld je aan als vrijwilliger bij jou in de buurt of kijk bij de vacatures of er iets beschikbaar is wat bij jou past.

Meld je aan als vrijwilliger
Meld je aan als vrijwilliger
Bekijk de vacatures
Bekijk de vacatures

Word vrijwilliger

Wat kun je doen als vrijwilliger?

Wil je weten wat je allemaal kunt doen in een team? Bekijk hier de verschillende mogelijkheden en bijbehorende taken.

 • 1

  Teamcoördinatie

  Je bent de spil van het team, samen met je collega-vrijwilligers maak je plannen en zorg je voor maximale impact voor natuurbescherming in jouw regio. Je hebt nauw contact met kantoor en helpt nieuwe vrijwilligers.

 • 2

  PR & Communicatie

  Dit team weet de activiteiten goed te verkopen. Samen zorg je voor zoveel mogelijk deelnemers aan je activiteit. Via de sociale mediakanalen zorg je voor betrokkenheid bij WWF in jouw regio.

 • 3

  Financiën

  Financiele transparantie is van groot belang. Natuurlijk moeten de cijfers kloppen. Als penningmeester zorg jij er samen met de teamcoördinator voor dat de financiën op orde en inzichtelijk zijn.

 • 4

  Verkoop en voorraadbeheer

  Ken je de prachtige knuffels van WWF? De duurzame Dopper? De katoenen shoppers? Met de verkoop van onze producten stimuleren we duurzaam gedrag en de opbrengst gaat naar de natuur. Dubbel goed dus! De voorraad van verkoop, promotiematerialen en artikelen wordt centraal beheerd zodat ieder teamlid weet waar de materialen van het team liggen.

 • 5

  Educatie

  De jeugd heeft de toekomst. Samen met jouw team zorg je ervoor dat de liefde voor de natuur met de paplepel wordt ingegoten.

 • 6

  Evenementen & Acties

  Activiteiten organiseren is leuk! Fondswervend, educatief, inspirerend. Jouw team brengt andere mensen in beweging. Van creatief tot praktisch: samen organiseren jullie activiteiten die WWF in jouw regio in de spotlights zet.

Bij jou in de buurt

WWF-vrijwilligers zijn actief in heel Nederland. Kijk aan de hand van je postcode welk team er bij jou in de buurt of regio zit. Meer weten? Neem contact op met het regioteam!

*There is a special team for non-Dutch speaking members (WWF-NL Volunteers). If you would like to join this team, please choose this option on the registration form.

Bij welk regioteam woon ik in de buurt?

Vul je postcode in en bekijk welk regioteam voor jou het meest in de buurt is.

Wil jij je aanmelden als vrijwilliger?

Veelgestelde vragen

Hoeveel tijd kost het vrijwilligerswerk bij WWF?
 • Dat bepaal je vooral zelf. Als coördinator ben je gemiddeld twee tot vier uur per week bezig voor het Wereld Natuur Fonds. Als uitvoerend teamlid moet je rekenen op gemiddeld een uur per week. Alles is echter afhankelijk van de grootte van het team en uiteraard van hoeveel tijd je er zelf aan kwijt kunt/wilt zijn.
Wat krijg je ervoor terug?
 • Vrijwilliger zijn bij WWF is leuk, inspirerend, voelt goed… Je ontmoet anderen, je kunt je ontwikkelen en doen wat bij je past.
 • Er zijn volop mogelijkheden om te werken aan eigen initiatieven.
 • Je krijgt gratis training en er zijn e-learnings beschikbaar om je op weg te helpen bij je vrijwilligerswerk.
 • Je krijgt volop ondersteuning in materialen en toegang voor intranet waar je alles kunt vinden voor je werk.
 • Het is een mooie toevoeging op je CV.
 • Je hoort bij een netwerk dat zich sterk maakt voor natuurbescherming wereldwijd.
Wat voor werk zal ik gaan verrichten?
 • Je kunt bijvoorbeeld evenementen organiseren, gastlessen geven en meehelpen met campagnes. Het is belangrijk dat je doet wat je leuk vindt! Dus overleg je met je teamcoördinator wat nodig is, wat jij leuk vindt en waar jouw kracht ligt. Samen bepaal je wat je gaat doen. Een overzicht van functies en taken vind je hier.
Krijg ik als vrijwilliger goede ondersteuning? 
 • We ondersteunen onze vrijwilligers zo goed mogelijk met de juiste materialen, kleding, training en bijeenkomsten zoals inspiratie- en introductiedagen. Op het intranet voor vrijwilligers vind je alle informatie die je nodig hebt voor je vrijwilligerswerk.
Kan ik in het buitenland werken voor WWF?
 • We werken graag samen met de lokale bevolking en zorgen ervoor dat het beschermen van de natuur gunstig voor hen is. Daarom werken we vooral met hen samen. WWF-International heeft vrijwilligers en stageprogramma's voor jongvolwassenenBen je tussen 19 en 27 jaar, kijk dan hier.
Worden onkosten vergoed?
 • Kosten die zijn gemaakt voor bijvoorbeeld het bijwonen van een vergadering of bijeenkomst kunnen worden vergoed. Dit gebeurt altijd in overleg met de teamcoördinator en de penningmeester van jouw regioteam.
Krijgen vrijwilligers training? 
 • Het Wereld Natuur Fonds biedt haar vrijwilligers gratis trainingen en workshops. Zo is er een basistraining voor nieuwe teamleden en ook een co√∂rdinatorentraining. Daarnaast zijn er toolkits beschikbaar om te helpen tijdens geplande activiteiten.
Hoe kan ik contact opnemen?
 • Als er vragen zijn die nog niet beantwoord zijn, of als je iets anders wilt weten, kan je altijd contact opnemen met vrijwilligers@wwf.nl of telefonisch met het nummer 0800-1962.