Linde te Koppele / WWF-NL

WWF op school

Gevarieerd aanbod aan lesprogramma's en educatieve materialen over natuur, wilde dieren, klimaat en duurzaamheid. Gratis voor leerkrachten in het basisonderwijs.

Leuk en leerzaam materiaal voor het onderwijs

Natuureducatie van het Wereld Natuur Fonds is leuk, leerzaam én draagt bij aan de ontwikkeling en bewustwording van leerlingen.

Bedreigde wilde dieren en duurzaamheid staan centraal in ons educatieve aanbod. We nemen kinderen in het basisonderwijs mee op avontuur en laten ze zelf ontdekken hoe zij een steentje kunnen bijdragen aan een betere wereld. Lesgeven over belangrijke actuele thema's zoals klimaatverandering en plastic soep wordt eenvoudig voor leraren dankzij Toekomstkunde, ons lesaanbod voor groep 3 t/m 8. Op deze pagina vind je een overzicht van al het lesmateriaal van WWF.

Midden-en bovenbouw

Aanbod voor groep 5, 6, 7 en 8

Onderbouw

Aanbod voor groep 1, 2, 3 en 4

How-to's voor scholen

Wil je met jouw school of groep in actie komen voor WWF en een betere wereld? Maak dan gebruik van onze gratis How-to's voor scholen!

Daarmee kun je heel eenvoudig: Een insectvriendelijke schooltuin aanleggen, een wild dier symbolisch adopteren, een zwerfafval-cleanup organiseren, een debat over duurzaamheid houden of aandacht besteden aan knutsels over dieren en natuur.

Shutterstock
Gratis documenten voor scholen, vol met praktische tips om in actie te komen!
Sir Peter Scott
Oprichter WWF
“The most important duty, if we are to save the Earth, is to educate.”