wwf

Over WWF Nederland

Natuur staat niet los van de mens; wij zijn integraal en onlosmakelijk onderdeel van de natuur. We zoeken aansluiting en samenwerking met iedereen die met ons mee wil doen, om samen met ons het verschil te maken.

Welkom!

Directeur Kirsten Schuijt: Natuur staat niet los van de mens; wij zijn integraal en onlosmakelijk onderdeel van de natuur. We zoeken aansluiting en samenwerking met iedereen die met ons mee wil doen, om samen met ons het verschil te maken. Waar we in het verleden vooral aansluiting zochten bij doelgroepen via donaties, is onze nadrukkelijke uitnodiging nu aan iedereen om met ons mee te doen. Niet langer alleen met donaties, maar ook door zelf actie te ondernemen. Want alleen dan krijgen we de beweging die we nodig hebben om echt impact te behalen.

Meer info

Sinds 1962

maakt WWF zich sterk voor bedreigde dieren en hun leefomgeving

Jürgen Freund / WWF
Wat we doen
We enthousiasmeren, betrekken en faciliteren mensen op een aanstekelijke manier om concreet dingen te doen.
naturepl.com / Edwin Giesbers / WWF
Natuur en mens centraal
We werken aan een wereld waar mens én natuur kunnen floreren.
Historie
In bijna 60 jaar zijn we uitgegroeid tot de grootste natuurbeschermingsorganisatie ter wereld.
Jaarverslag
Omdat het financiële boekjaar bij WWF van juli t/m juni loopt, publiceren we elk jaar in december ons nieuwe jaarverslag en de jaarrekening.

samen

om het verschil te maken

wwf
Werken bij WWF
Werken bij WWF
Wil jij samen met bevlogen collega’s werken aan de wereldwijde bescherming van natuur?
Trots op onze vrijwilligers
Trots op onze vrijwilligers
Roy Beusker Fotografie
Nationale Postcode Loterij
Nationale Postcode Loterij
Het natuurbeschermingswerk van WWF is volgens de loterij van onschatbare waarde voor het behoud van planten en dieren over de gehele wereld.
San Diego Zoo
Regels en gedragscodes
Regels en gedragscodes
Als je een euro geeft aan een goed doel, dan wil je er zeker van zijn dat die euro goed besteed wordt.
Privacy Policy
Privacy Policy
We nemen je privacy serieus en zorgen ervoor dat je informatie bij ons veilig is.
Shutterstock / isak55 / WWF
Beleggingsbeleid
Beleggingsbeleid
Directie en Raad van Toezicht
Directie en Raad van Toezicht
Ons pand
Ons pand
Het Wereld Natuur Fonds zit sinds 2006 in een kantoorpand aan de Driebergseweg in Zeist. Het gebouw is met steun van veel partijen duurzaam gerenoveerd.
Unsplash

Onze strategie

In de nieuwe meerjarenstrategie voor de periode 2020-2022 beschrijven we waar we als WWF-NL over drie jaar willen zijn. Ons objective: 'De meest impactvolle en inspirerende natuurorganisatie van Nederland, door de mix van veerkrachtige landschappen, een maatschappijbrede beweging en een exponentiële organisatie.'

 • 1

  Veerkrachtige landschappen

  Verder bouwen aan veerkrachtige landschappen met een geïntegreerde landschapsbenadering.

 • 2

  Maatschappijbrede beweging

  We willen Nederland inspireren, motiveren, activeren en faciliteren om actief met ons mee te doen en/of met ons een relatie aan te gaan. Zo leveren we een fundamentele bijdrage om het verlies aan biodiversiteit te stoppen. 

 • 3

  Exponentiële organisatie

  Met elke geïnvesteerde euro of dag willen we zoveel mogelijk impact behalen, door slimmer samen te werken en zo een hefboomeffect te creeren.

 • 4

  Effectieve, data-gedreven organisatie

  WWF-NL kan alleen haar doelen halen door een effectieve, data-gedreven organisatie te zijn. 

WWF-NL Achterban

Cijfers maart 2021

768.000

Donateurs

2500

Vrijwilligers

423.800

Volgers social media

WWF is erkend door toezichthouder CBF

Wat is de Erkenning?

De Erkenning is het keurmerk voor goede doelen dat door het CBF, Toezichthouder Goede Doelen wordt uitgegeven. Met de Erkenning laten organisaties zien dat ze voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Voor grotere organisaties gelden uiteraard andere eisen dan voor kleinere. Circa 80 procent van het particuliere geefgeld staat inmiddels onder toezicht van het CBF. Aan een Erkend Goed Doel kun je gerust geven omdat je ervan uit kunt gaan dat de organisatie daadwerkelijk bijdraagt aan een betere wereld, zorgvuldig omgaat met elke euro, verantwoording aflegt en zich onafhankelijk laat controleren.
 

Transparantie in één oogopslag: Het CBF Erkenningspaspoort

Het CBF Erkenningspaspoort toont op een eenduidige en neutrale wijze de belangrijkste informatie van een Erkend Goed Doel. Transparantie in één oogopslag dus. Het paspoort bevat zowel kwalitatieve informatie over de doelstelling en activiteiten van de organisatie als financiële kengetallen. Deze laatste zijn door het CBF gevalideerd. Via bovenstaande banner kun je ons CBF Erkenningspaspoort bekijken.