naturepl.com / Espen Bergersen / WWF

Over WWF

WWF begon ooit als beschermer van dieren als de panda. Inmiddels is onze uitdaging veel groter. Natuurverlies en klimaatverandering raken vandaag ál het leven op aarde. Daarom is WWF op een missie: we gaan onze wereld ‘Nature Positive’ maken.

We doen én verbinden. Wereldwijd.

WWF staat midden in het veld om natuur te beschermen en herstellen. Van Limburgse rivieren tot Amazone regenwoud, van Caribisch koraal tot Afrikaanse wildlife. Met de poten in de modder: dóen is wat wij doen. Maar de wereld veranderen kan niemand alleen. Daarom slaan we de handen ineen met lokale partners. En verbinden we mensen, bedrijven en overheden, die we samen in beweging brengen.

Daphne Willems
Expert Rivierdolfijnen
"Alleen als we het samen doen krijgen we de beweging die we nodig hebben om écht impact te maken."
Lees blogs van medewerkers

Sinds 1962

maken we ons sterk voor meer natuur

Jürgen Freund / WWF
Wat we doen
Historie
Ranjan Ramchandani / WWF
Jaarverslag

samen

om het verschil te maken

wwf
Werken bij WWF
Werken bij WWF
Wil jij samen met bevlogen collega’s werken aan de wereldwijde bescherming van natuur?
Vrijwilligers
Vrijwilligers
Roy Beusker Fotografie
Nationale Postcode Loterij
Nationale Postcode Loterij
Het natuurbeschermingswerk van WWF is volgens de loterij van onschatbare waarde voor het behoud van planten en dieren over de gehele wereld.
San Diego Zoo
Regels en gedragscodes
Regels en gedragscodes
Als je een euro geeft aan een goed doel, dan wil je er zeker van zijn dat die euro goed besteed wordt.
Privacy Policy
Privacy Policy
We nemen je privacy serieus en zorgen ervoor dat je informatie bij ons veilig is.
Shutterstock / isak55 / WWF
Beleggingsbeleid
Beleggingsbeleid
Directie en Raad van Toezicht
Directie en Raad van Toezicht
Ons pand
Ons pand
Het Wereld Natuur Fonds zit sinds 2006 in een kantoorpand aan de Driebergseweg in Zeist. Het gebouw is met steun van veel partijen duurzaam gerenoveerd.
Unsplash

Onze strategie

In de meerjarenstrategie voor de periode 2020-2022 beschrijven we waar we als WWF-NL over drie jaar willen zijn. Ons objective: 'De meest impactvolle en inspirerende natuurorganisatie van Nederland, door de mix van veerkrachtige landschappen, een maatschappijbrede beweging en een exponentiële organisatie.'

 • 1

  Veerkrachtige landschappen

  Verder bouwen aan veerkrachtige landschappen met een geïntegreerde landschapsbenadering.

 • 2

  Maatschappijbrede beweging

  We willen Nederland inspireren, motiveren, activeren en faciliteren om actief met ons mee te doen en/of met ons een relatie aan te gaan. Zo leveren we een fundamentele bijdrage om het verlies aan biodiversiteit te stoppen. 

 • 3

  Exponentiële organisatie

  Met elke geïnvesteerde euro of dag willen we zoveel mogelijk impact behalen, door slimmer samen te werken en zo een hefboomeffect te creeren.

 • 4

  Effectieve, data-gedreven organisatie

  WWF-NL kan alleen haar doelen halen door een effectieve, data-gedreven organisatie te zijn. 

WWF is erkend door toezichthouder CBF

Wat is de Erkenning?

De Erkenning is het keurmerk voor goede doelen dat door het CBF, Toezichthouder Goede Doelen wordt uitgegeven. Met de Erkenning laten organisaties zien dat ze voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Voor grotere organisaties gelden uiteraard andere eisen dan voor kleinere. Circa 80 procent van het particuliere geefgeld staat inmiddels onder toezicht van het CBF. Aan een Erkend Goed Doel kun je gerust geven omdat je ervan uit kunt gaan dat de organisatie daadwerkelijk bijdraagt aan een betere wereld, zorgvuldig omgaat met elke euro, verantwoording aflegt en zich onafhankelijk laat controleren.
 

Transparantie in één oogopslag: Het CBF Erkenningspaspoort

Het CBF Erkenningspaspoort toont op een eenduidige en neutrale wijze de belangrijkste informatie van een Erkend Goed Doel. Transparantie in één oogopslag dus. Het paspoort bevat zowel kwalitatieve informatie over de doelstelling en activiteiten van de organisatie als financiële kengetallen. Deze laatste zijn door het CBF gevalideerd. Via bovenstaande banner kun je ons CBF Erkenningspaspoort bekijken.