Shutterstock / MarcelClemens / WWF

We beschermen onze kostbare natuur

Op onze planeet zijn prachtige plekken te vinden, waar veel verschillende diersoorten leven die afhankelijk zijn van het voortbestaan van deze gebieden.

Mooie plekken die rijk zijn aan biodiversiteit, liggen verspreid over de hele planeet. Door deze natuurschatten te beschermen, kunnen we volledige ecosystemen en leefgebieden van diersoorten bewaren. Als het leefgebied van bedreigde dieren wordt beschermd, hebben ze meer kans om ongestoord te leven. WWF heeft door de wereld heen 238 regio’s geïdentificeerd waar we met z’n allen aan werken. WWF-NL heeft 12 gebieden gekozen om op te focussen.

Waar zijn we actief?

Nederland
Nederland
Al is ons land klein, we hebben met onze delta van rivieren, de Waddenzee en de Noordzee prachtige natuur in huis.
Europese rivieren
Europese rivieren
Europa heeft prachtige rivieren met wetlands, delta’s en meren. Het zijn snelwegen voor trekvissen die heen en weer zwemmen tussen zee en hun broedplaatsen.
Amazone
Amazone
De Amazone: een lange, brede rivier die door oneindig oerwoud stroomt, waar de prachtigste planten groeien en je de kleurigste dieren vindt.
Brazilië
Brazilië
De Braziliaanse Pantanal is een soort soepkom, die ieder half jaar bijna helemaal volloopt met water uit de omringende bergen en rivieren.
Borneo-Sumatra
Borneo-Sumatra
In en rondom Indonesië vind je prachtig tropisch regenwoud met bijzondere dieren. Op de eilanden Borneo en Sumatra beschermen we neushoorns, tijgers, olifanten en orang-oetans.
Tropisch Afrika
Tropisch Afrika
Middenin Afrika ligt het Congobekken, een indrukwekkend tropisch regenwoud waar de Congorivier als een levensader doorheen stroomt. Dit gebied wordt vaak het Groene Hart van Afrika genoemd.
Zuidelijk Afrika
Zuidelijk Afrika
De Zambezi: een 2500 kilometer lang blauw lint dat door het zuiden van Afrika stroomt. Het leven hier wordt grotendeels bepaald door deze machtige rivier.
Koraaldriehoek Azië
Koraaldriehoek Azië
Neem een duik in deze wonderlijke onderwaterwereld, waar je zeeschildpadden, walvishaaien, mantaroggen, dolfijnen en duizenden soorten vissen vindt.
Rusland en Mongolië
Rusland en Mongolië
Tussen de Siberische bossen en de woestijn van Mongolië ligt Altai-Sayan; een bergachtig gebied waar veel bijzondere dieren en planten leven, zoals de sneeuwluipaard.
Russische verre Oosten
Russische verre Oosten
In het verre oosten van Rusland en China stroomt de Amoer-rivier door de ongerepte wildernis. Hier voelen de amoertijger en amoerluipaard zich thuis.
Noordpool
Noordpool
Het Noordpoolgebied is een oceaan, bedekt met een spectaculair pak ijs en omringd door land. Deze witte wildernis is het thuis van de ijsbeer, Groenlandse walvis en walrus.
Zuidpool
Zuidpool
De Zuidpool: superkoud en een van de meest onaangetaste wildernissen op aarde. Welkom in de wereld van de keizerpinguïn, de bultrug, de zeeolifant en de orka.

Onze focus

In meer dan 100 landen en op 6 continenten actief: we doen er alles aan de natuur te beschermen en herstellen. Vanuit Nederland werken we aan 8 belangrijke onderwerpen.

Meer info

Iconen van onze planeet

We werken aan het behouden, beschermen en de groei van de meest bedreigde diersoorten van deze wereld.

Neushoorn
40 jaar geleden nog meer dan 100.000 neushoorns, nu nog ongeveer een kwart daarvan.
Orang-Oetan
Door grootschalige ontbossing raakt hij zijn huis kwijt.
Zeeschildpad
Rotzooi in de zee is voor zeeschildpadden een groot probleem.
Tijger
Het totale aantal tijgers in het wild wordt geschat op ongeveer 3900.
Oskar de Roos
Zoetwater Expert WWF
"In mijn blogs vertel ik jullie alles over mijn dagelijks werk en hoe ik probeer de waterrijke natuur te beschermen in het verre buitenland en dichterbij huis!"
Bekijk zijn blogs
hutterstock / isak55 / WWF

Wat kan ik doen?

De natuur heeft jouw hulp nodig

Word donateur

Help mee door de natuur structureel met ons te beschermen. Samen kunnen we werken aan een prachtige wereld vól natuur!