Caribisch gebied
Duik mee in de wereld van koraal, mangroves en zeeschildpadden.
Het Caribisch gebied bestaat uit de Nederlandse Cariben, Colombia, Suriname & Guyana en Cuba. Er zijn meer dan 25.000 verschillende soorten planten en dieren te vinden. Van een onderwaterwereld in Bonaire, die bárst van de kleuren, tot nevelwouden op vulkaaneiland Saba. Van zeeschildpadden tot flamingo's, haaien, walvissen en tropische koralen.
Waar we het voor doen:
Dit doet WWF
In het Caribisch gebied richten we ons op het beschermen van kusten en iconische zeedieren zodat ze beter bestand zijn tegen bedreigingen zoals klimaatverandering. We werken samen met partners aan het herstel van de koraalriffen en mangrovebossen.
Samen met 'Sea Turtle Conservation Bonaire' beschermen we legstranden van zeeschildpadden. Met de 'Caribbean Cetacean Society' doen we onderzoek naar de migratieroutes van walvissen en dolfijnen. Ook ondersteunen we de 'Dutch Caribbean Nature Alliance' met de ontwikkeling van educatieprojecten voor de lokale jeugd. En we helpen we lokale vissers die graag duurzaam willen vissen. In Colombia herstellen we mangrovebossen, werken we met de lokale gemeenschappen aan bescherming van de kust en creëren we beschermde gebieden voor zeeschildpadden en walvissen. In Suriname en Guyana werken we keihard aan het stoppen van de achteruitgang van de lederschildpadden door illegale visserij aan te pakken en op Cuba, waar zich één van de meest klimaatbestendige koraalriffen van de Cariben bevindt, werken we aan herstel en behoud van dit rif voor de toekomst.
Er zijn een aantal koraalriffen in het Caribisch gebied die gelukkig in goede staat zijn dankzij jarenlange bescherming, zoals rond onze Nederlandse eilanden en Cuba.
Help WWF de oceanen te beschermen
35,-

Steun WWF en adopteer symbolisch een zeeschildpad! Met jouw aankoop beschermen we de zeeschildpad en zijn leefomgeving.
- Krijg een schattige zeeschildpadknuffel cadeau
- De winst gaat naar zeedieren en hun leefomgeving
Al vanaf 15,-

Geef een gift voor de oceaan. Samen beschermen we zeeschildpadden, walvissen en al het andere zeeleven. Jouw steun maakt het verschil!
- Je geld gaat direct naar de bescherming van oceanen
- Geef jonge zeediertjes een veilige start
Het Caribisch gebied bárst van het leven
In de Cariben zwemmen prachtige dieren. Van walvissen tot dolfijnen en van haaien tot zeeschildpadden. Ze leven er, ze floreren er. Ook vind je er dichte mangrovebossen en koraal in alle kleuren. Prachtig en enorm belangrijk. Voor zeeleven én voor ons.
Waarom we het moeten beschermen
De schitterende koraalriffen in de Cariben zijn niet alleen unieke natuur, maar ook de kraamkamers van de oceanen. Hele generaties vissen en zeeschildpadden groeien er op. Bovendien trekken de koraalriffen veel toerisme aan, wat de belangrijkste inkomstenbron is voor verschillende (ei)landen. Koraalriffen en mangrovebossen zijn natuurlijke 'dijken' die mensen beschermen tegen extreem weer en overstromingen. Ze zijn dus van levensbelang.
Bedreigingen
Koraalriffen zijn heel gevoelig voor verandering in hun leefomgeving. En juist de kwaliteit van het zeewater staat onder druk door vervuiling, wegspoelende grond, koraalziekten een groeiende bevolking. Klimaatverandering zorgt bovendien voor warmer zeewater en daarmee voor het verbleken en afsterven van koraal.
Help je mee?
Samen met jou kunnen we koraalriffen in de Cariben beschermen en herstellen. Samen kunnen we mangrovebossen langs de kusten herstellen. Samen maken we ons hard voor veilige zwemroutes voor zeedieren als walvissen en zeeschildpadden. En voor hun kraamkamers als ondiepere zeegebieden en legstranden.
Word donateur
Al vanaf 2,95 euro per maand bescherm je wilde dieren, prachtige planten en de diepste oceanen op aarde. Dat is slechts één kopje koffie per maand. Doe je mee?