Geef de aarde groener door

Martin Harvey

Iedereen heeft zijn eigen wensen en idealen in het behouden en beschermen van onze prachtige natuur. De keuze om het Wereld Natuur Fonds op te nemen in het testament is heel persoonlijk. Graag laten wij u kennismaken met ons nalatenschapsprogramma, waarin uw persoonlijke wensen het uitgangspunt zijn van uw relatie met het Wereld Natuur Fonds.

Persoonlijk contact

Wilt u eens van gedachten wisselen over uw nalatenschap? Of heeft u een specifieke wens en bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Onze relatiemanager nalatenschappen Liedewey de Haas denkt graag met u mee.

U bent van harte welkom op ons kantoor in Zeist. Daarnaast is een videogesprek of telefonisch contact uiteraard ook mogelijk.

Neem contact op
Martin Harvey

Persoonlijk contact

conversion image

Neem contact op met Liedewey de Haas, relatiemanager nalatenschappen. 

  • Persoonlijk advies
  • Uw wens staat centraal
  • Telefonisch, op kantoor of bij u thuis

Brochure aanvragen

conversion image

Vraag onze brochure aan.

  • Praktische informatie
  • Ervaringen
  • Erfenisdossier

Gratis werkboek aanvragen

conversion image

Vraag ons gratis werkboek 'Samen een mooie wereld doorgeven' aan.

  • Helder stappenplan
  • Groene tips
  • Ervaringen
  • Erfenisdossier

Persoonlijke verhalen

Peggy Rolvink

Peggy Rolvink had een bijzondere ontmoeting met een orang-oetan op Sumatra. Het is haar grote wens dat ook haar 9-jarige dochter de orang-oetan over 50 jaar nog in het wild kan zien. Daarom besloot Peggy een deel van haar vermogen na te laten aan deze prachtige ernstig bedreigde diersoort. 

Een testament in 6 stappen

Sommige zaken zijn gewoon te belangrijk om niet te regelen. Het op papier zetten van uw wensen geeft vaak rust en hoeft niet ingewikkeld of duur te zijn.

1: Wat wilt u in uw testament?

Bepaal eerst wat er in uw testament moet komen. Een handig hulpmiddel hiervoor is ‘Mijn Erfenisdossier’, dat u samen met onze brochure kunt aanvragen. Het is een handig invuldossier om uw wensen te ordenen voordat u naar de notaris gaat. 

Vraag de brochure aan

2: Kiest u voor een erfstelling of een legaat?

Bij een erfstelling wordt het nettobedrag van uw nalatenschap onder de erfgenamen verdeeld. Bij een legaat laat u een vastgesteld geldbedrag, een percentage van uw nalatenschap of een bepaald (on)roerend goed na. Een combinatie van erfstelling en legaat kan ook. Een notaris kan u hier in adviseren.

3: Kiest u een executeur?

Heeft u al iemand op het oog die de nalatenschap straks afhandelt? Dat kan een goede vriend of familielid zijn. Ook het Wereld Natuur Fonds kan (onder voorwaarden) het executeurschap voor u verzorgen. U kunt contact opnemen om de mogelijkheden te bespreken. De executeur wordt in het testament vastgelegd.

4: Welke notaris?

Heeft u bepaald wat er in uw testament moet komen? Dan is het tijd om op zoek te gaan naar een notaris. Algemene informatie over notarissen vindt u op notaris.nl. Ook kunt u met specifieke vragen (anoniem) bellen met de Notaristelefoon, 0900-3469393 (€ 0,80/min, werkdagen tussen 09.00 en 14.00 uur).

Wilt u advies bij het opmaken van uw testament?

De adviseurs van Erfrechtplanning informeren en adviseren u graag vrijblijvend, persoonlijk en volledig op maat. Meer informatie vindt u hier: erfrechtplanning.nl.

5: Overleg met de notaris over uw wensen

Wanneer u een keuze heeft gemaakt, gaat u naar de notaris om uw wensen te bespreken. Informeert u bij de notaris te informeren naar de mogelijkheden en de kosten.

6: Onderteken het testament

Naar aanleiding van uw wensen stelt de notaris een concepttestament op. Neem dit concept goed door en geef waar nodig de wijzigingen aan. Is alles naar wens? Onderteken dan het testament bij de notaris. Hij of zij zorgt ervoor dat uw testament wordt opgenomen in het landelijke testamentenregister (CTR, Centraal Testamentenregister).

Als u WWF in uw testament opneemt, dan zijn dit de officiële gegevens:

Stichting Het Wereld Natuur Fonds-Nederland
Driebergseweg 10
3708 JB Zeist

Kamer van Koophandel: 41177588

Bedankt!

Meer weten?

Denkt u erover om het Wereld Natuur Fonds in uw testament op te nemen? We helpen u graag.