Geef de aarde groener door!
Wist je dat je WWF ook in je testament kunt opnemen? Vraag gratis onze brochure met tips en advies aan!
Iedereen maakt zich in zijn leven wel ergens sterk voor. Door voor een ander klaar te staan, iets weg te geven of te doneren. Simpelweg omdat we dat belangrijk vinden. Met een 'toegift', aan het einde van je leven kun je nog één keer opkomen voor wat je belangrijk vindt, bijvoorbeeld de natuur wereldwijd. Want we hebben maar één aarde waar al het leven van afhankelijk is.
Laat uw idealen voortleven
In onze gratis brochure 'Onze aarde. Uw nalatenschap. Hun toekomst.' staan veel tips en adviezen over nalaten aan WWF-NL.
Gezina's bijzondere levensverhaal
In de SBS6-serie De Nalatenschap het bijzondere verhaal van Gezina van der Wal, een van de eerste vrouwelijke gynaecologen van Nederland en donateur van WWF sinds de oprichting in (1962). Gezina van der Wal (95) heeft het Wereld Natuur Fonds in haar testament opgenomen.
Een testament in 6 stappen
Sommige zaken zijn gewoon te belangrijk om niet te regelen. Het op papier zetten van je wensen geeft vaak rust en hoeft niet ingewikkeld of duur te zijn.
1: Wat wil je in je testament?
Bepaal eerst wat er in je testament moet komen. Een handig hulpmiddel hiervoor is ‘Mijn Erfenisdossier’, dat je samen met onze brochure kunt aanvragen. Het is een handig invuldossier om je wensen te ordenen voordat je naar de notaris gaat. Vraag hier de brochure aan.
2: Kies je voor een erfstelling of een legaat?
Bij een erfstelling wordt het nettobedrag van je nalatenschap onder de erfgenamen verdeeld. Bij een legaat laat je juist een vast geldbedrag of (on)roerend goed na. Een combinatie van erfstelling en legaat kan ook. Een notaris kan je hier in adviseren.
3: Kies je een executeur?
Heb je al iemand op het oog die je nalatenschap straks afhandelt? Dat kan een goede vriend of familielid zijn. Ook het Wereld Natuur Fonds kan het executeurschap voor je verzorgen. Neem in dat geval contact met ons op zodat we je wensen kunnen bespreken. De executeur wordt in je testament vastgelegd.
4: Welke notaris?
Heb je bepaald wat er in je testament moet komen? Dan is het tijd om op zoek te gaan naar een notaris. Algemene informatie over notarissen vind je op notaris.nl. Ook kun je met specifieke vragen (anoniem) bellen met de Notaristelefoon, 0900-3469393 (€ 0,80/min, werkdagen tussen 09.00 en 14.00 uur).
Een andere optie is om een testament op te maken via nutestament.nl. Dat is voordeliger, omdat je online zelf het voorwerk doet en vervolgens alleen nog naar de notaris hoeft om het testament door te nemen en te tekenen - zie stap 6.
5: Overleg met de notaris over je wensen
Wanneer je een keuze hebt gemaakt, ga je naar de notaris om je wensen te bespreken. De notaris informeert je over de mogelijkheden en de kosten.
6: Onderteken het testament
Naar aanleiding van je wensen stelt de notaris een concepttestament op. Neem dit concept goed door en geef waar nodig je wijzigingen aan. Is alles naar wens? Onderteken dan het testament bij de notaris. Hij of zij zorgt ervoor dat je testament wordt opgenomen in het landelijke testamentenregister (CTR).
Als je WWF in je testament opneemt, dan zijn dit de officiële gegevens:
Stichting Het Wereld Natuur Fonds – Nederland
Driebergseweg 10
3708 JB
Zeist.
Kamer van Koophandel: 41177588.
Meer persoonlijke verhalen
Voorjaarsbrunch
Voor iedereen die WWF heeft opgenomen in zijn of haar testament organiseren we elk jaar een Voorjaarsbrunch. Heerlijke biologische hapjes, inspirerende sprekers en een ontmoetingsplek voor gelijkgestemden. De Voorjaars-High Tea van 2019 vond plaats bij WWF-Nederland en stond in het teken van plastic afval en de Nederlandse natuur. Na een aantal inspirerende verhalen konden de bezoekers genieten van de high tea en het WWF-gebouw bezichtigen.
Waarom nalaten aan een goed doel?
Wat is de belangrijkste reden voor mensen om na te laten aan een goed doel? Atleet Wout van Wengerden in gesprek met Karin Gerritsen van het Wereld Natuur Fonds.