Voer actie met je school of klas

Tanja Greve

Zijn jouw leerlingen fan van wilde dieren, natuur en willen ze graag in actie komen voor onze planeet? Maak dan een coole actie aan en zamel met je school of klas geld in voor WWF. 

Doe mee als school of klas

Je kan in actie komen met de hele school of met een klas. Je maakt één actiepagina aan en bepaalt daar wat de leerlingen gaan doen om geld op te halen voor WWF.

Zamel bijvoorbeeld plastic flessen in en doneer het statiegeld. Of hou een sponsorloop en vraag of ouders en verzorgers geld willen doneren op de pagina.

Waar kunnen we geld voor ophalen?

Jullie kunnen geld op halen voor projecten waar we direct geld voor nodig hebben of je kan geld geven aan ons natuurbeschermingswerk in het algemeen. Dan verdelen wij het over ons werk en kijken we waar het geld op dat moment het hardst nodig is.

Meedoen is makkelijk

Stap 1

Bedenk een leuke actie voor de natuur

Stap 2

Maak de schoolactiepagina aan met een 'Mijn WWF-account'

Stap 3

Haal zoveel mogelijk geld op met je leerlingen!

Veelgestelde vragen

Hoe werkt het?

Heb jij een actie bedacht? Maak dan je eigen actiepagina aan via onze website. Hier heb je wel een WWF-account voor nodig. Heb je die nog niet? Dan kun je die binnen een paar minuten hier aanmaken.

Op je actiepagina zie je hoeveel geld je al hebt opgehaald, hoeveel je nog moet inzamelen om je doel te bereiken en hoe lang jouw actie nog loopt. Deel je pagina zoveel mogelijk want het is ook de plek waar mensen geld kunnen overmaken voor jouw actie.

Waar gaat het geld naartoe?

Haal geld op voor een specifiek dier als de olifant of de tijger. Of voor een gebied zoals het regenwoud of simpelweg voor meer natuur. Dan kijken wij waar onze hulp op dat moment het hardst nodig is.

WWF is een Erkend Goed Doel. Dat betekent dat wij voldoen aan strenge kwaliteitseisen en dat je geld goed terechtkomt. Van elke euro gaat 88 cent naar natuurbeschermingsprojecten. En daar zijn we trots op! Meer weten over? Lees dan ons jaarverslag.

Hoe deel ik mijn actie met anderen?

Dat kan op 3 manieren:

  1. Gebruik de speciale deel-knoppen die op jouw pagina staan.
  2. Op je pagina vind je ook een QR-code. Deze hebben we in een leuk ontwerp voor je gegoten. Print de QR-code uit zodat iedereen ‘m kan scannen.
  3. Kopieer de link die je van ons hebt gekregen nadat je je eigen pagina hebt aangemaakt. Deze kun je doorsturen naar anderen.
Hoe wijzig of verwijder ik mijn actie?

Log in bij Mijn WWF. Scroll naar beneden naar jouw acties. Als je op Beheer klikt, kom je op de pagina waar je je actie kunt wijzigen. Verander foto’s, je streefbedrag of je motivatie. Het enige dat je niet kunt wijzigen is de naam van je actie en het project waarvoor je geld inzamelt.

Ook kan je hier je actie verwijderen. Had je al geld ingezameld? Dat komt natuurlijk gewoon terecht bij onze projecten.

Wat zijn de actievoorwaarden?

Lees hier de actievoorwaarden.