Linde te Koppele / WWF-NL

Haal de natuur in de klas

Vraag een gastles van WWF aan voor jouw groep in het basisonderwijs.

Gastlessen van het Wereld Natuur Fonds

Onze vrijwillige voorlichters geven jaarlijks honderden gastlessen op basisscholen. Ze vertellen over bedreigde diersoorten, natuurbescherming en belangrijke (natuur)thema's. Op een interactieve en vermakelijke wijze worden leerlingen tijdens de gastles meegenomen in het verhaal van WWF.

Update: in verband met het coronavirus kan het zijn dat in sommige regio's niet aan de gastlesaanvraag kan worden voldaan. 

Gastles aanvragen

Vul het formulier in en vraag een gastles aan voor jouw groep.

Gevarieerde onderwerpen

Iedere gastles sluit aan bij de kerndoelen en onderdelen als creativiteit en filosoferen worden extra benadrukt. Er zijn verschillende gastlessen beschikbaar, over onder andere: plastic soep, klimaatverandering, bossen, tijgers en panda's. 

De gastlessen worden met veel passie verzorgd door onze vrijwillige voorlichters. Helaas kan het voorkomen dat we niet altijd aan alle gastlesverzoeken kunnen voldoen.

Wil je als leerkracht zelf aan de slag met materiaal van WWF? Bekijk ons educatieve aanbod.

Ilsa van de Moosdijk
Vrijwilligster WWF
Ik geloof dat bewustwording begint bij kennis en vind het daarom erg leuk gastlessen over belangrijke onderwerpen als duurzaamheid te geven namens WWF. Het is leuk om echt hands-on met de leerlingen aan de slag te gaan.