Linde te Koppele / WWF-NL

Een gastles van WWF

Haal wilde dieren en natuur in de klas.

Inspirerende gastlessen

Onze vrijwilligers geven jaarlijks honderden gastlessen op scholen. Ze vertellen over bedreigde dieren, natuurbescherming en belangrijke thema's zoals het klimaat en de plastic soep. Op een vermakelijke wijze worden kinderen tijdens de les meegenomen in een interactief en leerzaam verhaal.

Gastles aanvragen

Vul het formulier in en vraag een gastles aan voor jouw klas. De gastlessen worden met veel passie verzorgd door onze vrijwillige gastlesgevers. Helaas kan het voorkomen dat we niet aan alle verzoeken kunnen voldoen.

Gevarieerde onderwerpen

Iedere gastles van het Wereld Natuur Fonds sluit aan bij de kerndoelen en onderdelen als creativiteit en filosoferen worden extra benadrukt. Er zijn verschillende gastlessen aan te vragen, over onder andere: de plastic soep, klimaat en klimaatverandering, bossen en verschillende bedreigde diersoorten, zoals: tijgers, panda's en haaien.

Wil je als leerkracht zelf aan de slag met ander educatief materiaal van WWF? Bekijk ons aanbod.

Ilsa van de Moosdijk
Vrijwilligster WWF
"Ik geloof dat bewustwording begint bij kennis en vind het daarom erg eervol om gastlessen over belangrijke onderwerpen te geven namens WWF. Het is leuk om echt hands-on met de leerlingen aan de slag te gaan."