Linde te Koppele / WWF-NL

Haal wereldnatuur in de klas

Vraag een gastles van het Wereld Natuur Fonds aan voor jouw groep.

VOLGEBOEKT!

Vanwege de vele aanvragen is het voor de rest van dit schooljaar (2019-2020) niet meer mogelijk om gastlessen aan te vragen.

Voor leerkrachten in groep 5 t/m 8 biedt het Wereld Natuur Fonds wel Toekomstkunde aan. Gratis actueel lesmateriaal waar kinderen zelfstandig mee aan de slag kunnen.

Voor de onderbouw zijn speelse, creatieve en muzikale werkvormen beschikbaar. Bekijk het aanbod van Dieren in de klas.

Waarom een gastles van WWF?

Vrijwillige voorlichters geven gastlessen op scholen. Ze vertellen diersoorten en ons werk. Op een interactieve en vermakelijke wijze worden leerlingen meegenomen in het verhaal van het Wereld Natuur Fonds.

Inspireren en motiveren

Onze voorlichters zijn bekwaam in het geven van lessen en ondersteunen hun verhaal met professionele lesmaterialen. Zo sluit de les aan bij het curriculum en worden onderdelen als filosoferen, keuzes maken en inlevingsvermogen extra benadrukt. Momenteel zijn er drie gastlessen beschikbaar, over: plastic, tijgers en klimaat. Helaas kan het soms voorkomen dat een vrijwilliger niet aan het verzoek kan voldoen in bepaalde regio's van het land. 

Ilsa van de Moosdijk
Vrijwilligster WWF
Ik geloof dat bewustwording begint bij kennis en vind het daarom erg leuk gastlessen over belangrijke onderwerpen als duurzaamheid te geven namens het WWF. Het is leuk om echt hands-on met de leerlingen aan de slag te gaan.