WWF

Beleef samen de natuur Jeugd & Educatie

De jongste generatie staat klaar om onze aarde groener te maken.

Lees verder

Kinderen die in actie komen en goed voor onze prachtige aarde zorgen; dat vinden we bij WWF natuurlijk fantastisch! Daarom helpen we kinderen en jongeren graag een handje. Zo kunnen ze echte Rangers worden en leren ze door onze magazines, workshops, natuur-uitjes én acties alles over de meest bijzondere dieren en natuur én hoe we deze kunnen beschermen. Daarnaast hebben we een gevarieerd aanbod voor scholen. Daarmee ontdekken kinderen hoe zij zelf een steentje bij kunnen dragen aan een duurzamere wereld.

WWF
Thuis
Thuis
Rangers zijn razend nieuwsgierig en komen graag in actie voor hun favoriete wilde dier. Met onze magazines en acties nemen wij ze mee op avontuur.
Op school
Op school
Ons educatieprogramma zorgt ervoor dat ieder kind opgroeit met duurzame kennis, om zo nu al bij te dragen aan een betere wereld voor mens en dier.

Cijfers

100.000

Aantal Rangers

150.000

Kinderen via school in actie gekomen

€246.351

2020: geld opgehaald voor de koala

Ola Jennersten / WWF-Sweden

Kinderen in actie

Voor kinderen

Zoek je de leukste dierenweetjes of informatie voor een spreekbeurt? Ga snel naar onze speciale Rangers-website!

Nieuws

Toekomstkunde – succesvol eerste jaar, nieuwe lessen en uitbreiding aanbod

In september 2019 introduceerde het Wereld Natuur Fonds een nieuw actueel lesaanbod: Toekomstkunde. Elke week een gratis les over natuur, klimaat, duurzaamheid en wilde dieren voor groep 5 t/m 8 van het basisonderwijs . Een bijzonder schooljaar volgde, met 35 verschenen lessen, maar ook een bewogen periode van thuisonderwijs. Ruim 5.500 leerkrachten deden mee met Toekomstkunde, waardoor wel 100.000 kinderen hebben geleerd over belangrijke onderwerpen en in actie zijn gekomen voor een duurzamere toekomst. En Toekomstkunde gaat door in het nieuwe schooljaar, met nieuwe lessen, én Toekomstkunde-junior!
Meer info

Duizenden kinderen komen in actie met Toekomstkunde

Dit schooljaar lanceerde het Wereld Natuur Fonds een nieuw aanbod voor het basisonderwijs: Toekomstkunde. Met Toekomstkunde leren kinderen in groep 5 t/m 8 aan de hand van actualiteit over natuur, klimaat, duurzaamheid en wilde dieren, waarbij ze zelf ontdekken wat ze kunnen doen voor een betere wereld. Binnen vier maanden worden de Toekomstkunde-lessen al gebruikt op de helft van alle Nederlandse basisscholen, een mooi resultaat!
Meer info
Patsboem educatief

WWF lanceert lesaanbod Toekomstkunde

Op maandag 9 september ontvingen ruim 3.000 leerkrachten in het basisonderwijs de eerste les Toekomstkunde, met als onderwerp de bosbranden in de Amazone. Het is de start van een nieuw lesprogramma waarmee het Wereld Natuur Fonds kinderen wil laten ontdekken hoe zij kunnen bijdragen aan een betere toekomst voor de aarde.
Meer info

Meld je aan voor de Ranger Update

Wil jouw kind in actie komen voor de wilde dieren en de natuur? Meld je dan aan voor de Ranger Update. Je krijgt elke maand de laatste wilde dierennieuwtjes, actietips, diervriendelijke knutsels en challenges in je mailbox. Vul je gegevens hieronder in.