Simon Rawles / WWF UK

Meer natuur, vandaag nog

WWF staat midden in het veld om natuur te beschermen en herstellen. Van Limburgse rivieren tot Amazone regenwoud, van Caribisch koraal tot Afrikaanse wildlife. Met de poten in de modder: dóen is wat wij doen.

Be one with nature

WWF begon ooit als beschermer van dieren als de panda. Inmiddels is onze uitdaging veel groter. Extreme hitte, droogte en overstromingen. Natuurverlies en klimaatverandering raken vandaag ál het leven op aarde. Niet in de laatste plaats onszelf.

Om dit te stoppen hoor je vooral wat minder moet. Minder consumeren. Minder CO2 uitstoten. Dat is één kant. De andere kant gaat niet over minder, maar juist over meer. Er is meer natuur nodig, vandaag nog.

Want meer, en meer diverse natuur heeft een krachtig domino-effect. Meer bijen betekent meer bloemen. Meer bloemen, meer vogels. Meer vogels, meer bossen. Meer bossen, meer zuurstof. En minder CO2.

Alles is met elkaar verbonden.

Daarom is WWF op een missie: we gaan onze wereld ‘Nature Positive’ maken. Van natuurverlies naar natuurwinst, zo snel mogelijk. Zo blijft de aarde leefbaar voor iedereen. Het kán, als we er samen voor kiezen.

Jongeren, politici, boeren, burgers en CEO’s. Steeds meer mensen strijden mee en kiezen voor meer natuur. Met wat ze eten, kopen en steunen. Het besef dringt door: natuur redden, is onszelf redden. We zijn onderdeel van de natuur.

Wat doet WWF?

Brent Stirton / Getty Images / WWF-UK
Aan welke thema's werken we?
Aan welke thema's werken we?
naturepl.com / Andy Rouse / WWF
In welke gebieden werken we?
In welke gebieden werken we?
Jürgen Freund / WWF
Hoe werken we?
Hoe werken we?
Avel Chucklanov
Voor welke dieren zetten we ons in?
Voor welke dieren zetten we ons in?
Global Warming Images / WWF
Lees recent nieuws
Lees recent nieuws
Sicco van Grieken
Lees blogs van WWF-medewerkers
Lees blogs van WWF-medewerkers
femke hilderink close-up
Femke Hilderink-Koopmans
Wildlife Expert WWF
"Sinds de middelbare school droomde ik ervan om bij WWF te werken."
Ontdek de medewerker blogs

Meer over het Wereld Natuur Fonds

naturepl.com / Espen Bergersen / WWF
Over WWF
John Mackinnon / WWF
Geschiedenis van WWF
Gareth Bentley / WWF-US
Projecten van WWF
Tessel in ‘t Veld
Jaarverslag
Marc Bustier
Onze voetafdruk

Resultaten en Updates

naturepl.com / Jerry Monkman / WWF

Gezond eten binnen de grenzen van één aarde

WWF-medewerker Corné blogt over voedsel. Deze keer: moeten we naar een planeetaardige Schijf van Vijf?
Meer info
Ernst Schrijver

Tweede lichting babysteurtjes uitgezet in Biesbosch

WWF-medewerker Maarten Bruns vertelt over het uitzetten van 45 babysteurtjes in de Biesbosch en waarom we deze extreem bedreigde diersoort willen herstellen.
Meer info
All Department of Forests and Park Services or DoFPS, MoENR Bhutan

Bhutan meldt forse toename van het aantal sneeuwluipaarden

Voor de tweede keer vond in Bhutan een nationale sneeuwluipaardentelling plaats. Uit de data blijkt dat er 134 sneeuwluipaarden leven in het land, tegen 96 bij de eerste telling in 2016. Een toename van bijna 40 procent! Het onderzoek werd in 2022 uitgevoerd door meer dan 70 rangers, besloeg 9000 km2 en maakte gebruik van 310 state-of-the-art wildcamera-sets.
Meer info
KAZA secretariat

Aantal Afrikaanse savanneolifanten in natuurgebied KAZA toegenomen

In Livingstone, Zambia, zijn vandaag de resultaten bekend gemaakt van de KAZA Elephant Survey, een telling van de olifanten in ’s werelds grootste natuurgebied Kavango-Zambezi (KAZA). Naar schatting leven er 227.900 olifanten in KAZA. Dit wijst op een stabiele populatie!
Meer info
WWF / Andras Kiraly

Een reisverslag: op zoek naar water in Hongarije

Begin augustus was ik een paar dagen op werkbezoek in Hongarije. Ik praat met lokale bevolking en organisaties, om te kijken hoe we natuurlijke oplossingen kunnen gebruiken in droge gebieden hier. Ik neem je graag mee in mijn reisverslag!
Meer info
Ola Jennersten / WWF-Sweden

Wilde olifanten in Zuidoost-Azië en China hebben dringend bescherming nodig

Vandaag is het Wereld Olifantendag. Natuurbeschermers en olifantenliefhebbers richten dan de aandacht op olifanten, hun kracht en schoonheid, maar ook de problemen waarmee zij te maken hebben en de steun die ze kunnen gebruiken voor hun voortbestaan. Dit jaar zetten wij de schijnwerpers op de wilde olifanten in Azië.
Meer info

Blijf op de hoogte

Ontvang inspiratie, acties, duurzame tips en het laatste natuurnieuws van WWF in je mail én krijg 10% korting in onze duurzame webshop (inschrijven mag vanaf 16 jaar).