How-to's voor scholen

Handige tips en opdrachten om zo met jouw school of groep bij te dragen aan een betere wereld!

Hoe maak je echt impact én geef je duurzaamheid een vaste plaats in de school? Met de gratis How-to's van WWF! Dankzij deze praktische documenten ontdek je bijvoorbeeld hoe je een insectvriendelijke schooltuin aanlegt, hoe je goed kunt debatteren over duurzaamheid óf hoe je gemakkelijk een zwerfafval-cleanup organiseert.

DOWNLOAD DE HOW-TO'S

De how-to documenten staan vol met inspiratie en praktische (les)tips, maar bieden ook ruimte om er een eigen draai aan te geven. Goed voor de natuur én uiteraard erg leerzaam voor de kinderen in het basisonderwijs.

Schooltuin Insectvriendelijk

Hoe krijgen we vrolijke vlinders? Hoe maken we hommels happy? Met deze how-to kun je eenvoudig een stukje schoolplein omtoveren tot een groen paradijs waar insecten gegarandeerd op afkomen! Met voorbeeldopdrachten en een handige plantenlijst.

Dieren knutselen

De natuur is een grote inspiratiebron voor veel uitingen. Daar gaat deze how-to over! Een mooie mix aan opdrachten, ideeën voor tentoonstellingen en knutsels waarbij wilde dieren centraal staan.

Duurzaam debatteren

Moet al het plastic verboden worden? Mogen wolven afgeschoten worden als ze schapen opeten? Het organiseren van een debat over natuur en duurzaamheid wordt eenvoudig dankzij deze how-to! Met inspiratie voor discussievormen en handige voorbeeldstellingen.

Schonere wereld

Plastic tasjes en ander zwerfvuil. Een ergernis van veel mensen, maar gelukkig ook iets waar we wat aan kunnen doen! Met deze how-to zet je zelf een opruim-actie op. Inclusief opdrachten om meer te leren over het scheiden van afval. Op naar een schone wereld!

Adopteer een dier

Kies een iconisch dier en adopteer deze symbolisch met jouw groep of school. Deze how-to staat vol met tips over de adoptie en bevat creatieve opdrachten waarbij jullie dier centraal staat! Gaan jullie voor de olifant? Of toch voor de reuzenpanda?

Meer doen?

Kies voor WWF als goed doel

Wil je dit (school)jaar ook geld inzamelen? We hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet. Zo kunnen jullie als school bijdragen aan het belangrijke natuurbeschermingswerk van WWF.

Kom in actie
Een kind is bezig met toekomstkunde

Educatief materiaal

Naast deze How-to's heeft WWF meer aanbod aan lesmateriaal voor het onderwijs. Van leuke actuele werkbladen tot boeiende gastlessen die gegeven worden door onze vrijwilligers.

Bekijk het aanbod