Willem Jan de Bruin

Kies voor WWF als goed doel

Ben jij als directeur of leerkracht op zoek naar een goed doel voor dit (school)jaar? Kies voor het Wereld Natuur Fonds! Dan is het gegarandeerd dat de actie van jullie school bijdraagt aan een betere wereld.

Door geld in te zamelen voor WWF steun je de bescherming van iconische dieren zoals tijgers, olifanten en walvissen. We zijn in meer dan 100 landen en op 6 continenten actief: daar doen we er alles aan om de natuur te beschermen en te herstellen. Ook draagt jullie gift bij aan een positieve verandering rondom biodiversiteit, klimaatverandering en de vervuiling van de oceanen.

Neil Ever Osborne / WWF

Veel scholen gingen jullie al voor!

Zo wordt jullie actie een succes:

Samen met de leerlingen

Organiseer een leuke sessie met de leerlingen. Hierbij verzinnen jullie samen goede acties om geld in te zamelen. Van spullen maken, iets lekkers bakken of misschien zelfs een sportdag of sponsorloop; er valt ontzettend veel te verzinnen! Bedenk ook hoe ouders, familieleden en de lokale omgeving bij jullie actie voor WWF betrokken kunnen worden.

Ondersteuning

Vanuit het kantoor van WWF en vanuit onze vrijwilligers in de regio staan we klaar om jullie te helpen! Stuur ons een mailtje op: info@wwf.nl. Dan bekijken we hoe we jullie actie kunnen ondersteunen. Bijvoorbeeld met leuke gastlessen of workshops. Ook het leveren van materialen en het in ontvangst nemen van een cheque behoort tot de mogelijkheden.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik namens mijn school geld overmaken?

Hebben jullie geld ingezameld voor WWF? Daar zijn we ontzettend blij mee! De gift maak je eenvoudig over via iDeal op dit formulier.

We vinden het ook geweldig om foto's en video's van jullie acties te ontvangen! Stuur deze gerust naar ons toe op: info@wwf.nl.

Wat kan ik nog meer doen op school?

Naast het actievoeren kun je ook gebruikmaken van ons gratis lesmateriaal.

Zo hebben we Toekomstkunde, dat zijn gevarieerde lessen voor groep 3 t/m 8, waarmee kinderen leren over nieuws dat gelinkt is aan wilde dieren, natuur, klimaat, plastic en duurzaamheid.

En met de How-to's voor scholen kun je eenvoudig een activiteit opzetten bij jou op school. Ontdek bijvoorbeeld hoe je een insectvriendelijke schooltuin aanlegt, hoe je goed kunt debatteren over duurzaamheid óf hoe je gemakkelijk een zwerfafval-cleanup organiseert.

Ook is het mogelijk om een gastles van WWF aan te vragen!

Ik heb een vraag over actievoeren voor WWF!

We staan voor jullie klaar om mee te denken! Bel naar: 0800-1962 of stuur een mailtje met je vraag of verzoek naar: info@wwf.nl.