Willem Jan de Bruin

Kies voor WWF als goed doel

Ben jij als schooldirecteur of leerkracht op zoek naar een goed doel voor dit (school)jaar? Kies voor WWF! Dan is het gegarandeerd dat jullie actie bijdraagt aan een betere wereld.

Door geld in te zamelen voor WWF, draag je bij aan de bescherming van iconische diersoorten zoals tijgers, ijsberen en olifanten. Ook help je WWF in de strijd tegen bredere wereldproblemen rondom biodiversiteit, klimaatverandering en de vervuiling van de oceanen.

Neil Ever Osborne / WWF

Veel scholen gingen jullie al voor!

Zo wordt jullie actie een succes:

Samen met de leerlingen

Organiseer een leuke sessie met de leerlingen. Hierbij verzinnen jullie samen goede acties om geld in te zamelen. Van spullen maken, iets lekkers bakken of misschien zelfs een sportdag of sponsorloop; er valt ontzettend veel te verzinnen! Bedenk ook hoe ouders, familieleden en de lokale omgeving bij jullie actie voor WWF betrokken kunnen worden.

Ondersteuning

Vanuit het kantoor van WWF en vanuit onze vrijwilligers in de regio staan we klaar om jullie te helpen! Stuur ons een mailtje op: info@wwf.nl. Dan bekijken we hoe we jullie actie kunnen ondersteunen. Bijvoorbeeld met leuke gastlessen of workshops. Ook het leveren van materialen en het ontvangen van een cheque behoort tot de mogelijkheden.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik namens mijn school geld overmaken naar WWF?

Hebben jullie geld ingezameld voor WWF? Daar zijn we ontzettend blij mee! We willen je vragen om contact met ons op te nemen via: info@wwf.nl. Dan zorgen we dat alles goed afgehandeld wordt.

We vinden het ook geweldig om foto's en video's van jullie acties te ontvangen, stuur deze gerust mee!

Wat kan ik nog meer doen op school?

Naast het actievoeren kun je uiteraard ook gebruikmaken van ons gratis lesmateriaal.

Zo hebben we Toekomstkunde, dat zijn gevarieerde lessen voor groep 3 t/m 8, waarmee kinderen grotendeels zelfstandig leren over nieuws dat gelinkt is aan wilde dieren, natuur, klimaat, plastic en duurzaamheid.

En met de gratis How-to's voor scholen wordt het eenvoudig om een activiteit op te zetten bij jou op school. Ontdek bijvoorbeeld hoe je een insectvriendelijke schooltuin aanlegt, hoe je goed kunt debatteren over duurzaamheid óf hoe je gemakkelijk een zwerfafval-cleanup organiseert.

Ook is het mogelijk om een gastles van WWF aan te vragen!

Ik heb een tip of vraag over actievoeren voor WWF.

Mail ons op: info@wwf.nl. We kunnen je dan snel van een antwoord voorzien en meedenken over de situatie bij jou op school.