Hoe werkt het?
De Belastingdienst betaalt graag mee aan je steun. Als jij jouw gift aan WWF voor minimaal vijf jaar vastlegt als periodieke schenking, kun je deze aftrekken van de belasting.
Wil je nog meer impact maken voor de natuur en de fiscus een handje laten meehelpen? Dat kan! Periodiek schenken levert voordeel voor jou én voor de natuur op. We leggen je hieronder graag uit hoe het precies zit.
Ga dan naar het formulier en leg je bijdrage vast.
Hoe werkt het?
De Belastingdienst betaalt graag mee aan je steun. Als jij jouw gift aan WWF voor minimaal vijf jaar vastlegt als periodieke schenking, kun je deze aftrekken van de belasting.
Met behulp van onze calculator bereken je hoeveel geld je terug kunt krijgen van de Belastingdienst.
Bepaal welk verschil jij wilt maken en vul je gegevens direct in op ons online formulier.
Je ontvangt de overeenkomst per email. Deze onderteken je veilig, snel en gemakkelijk digitaal via DocuSign. Hiermee is je periodieke schenking direct geldig voor de Belastingdienst.
In het voorjaar van het eerstvolgende jaar neem je de periodieke schenking mee in je belastingaangifte. Daarna krijg je het belastingvoordeel van je donatie in één keer terug.
Onze collega Ilse Kaspers weet alles over periodiek schenken! Zij legt het dan ook graag simpel aan je uit in deze korte video.
Met jouw steun voor een periode van minimaal 5 jaar geef jij ons de financiële hulp om de natuur te herstellen.
Sámen met jou gaan we de komende jaren voor impactvolle natuurbescherming. Hoe mooi is dat?
We investeren in veerkrachtige landschappen en innovatieve projecten om de balans in natuur te herstellen.
Als je nu je periodieke schenking vastlegt krijg je het prachtige boek 'Over leven in het wild' van wildlife dierenarts Martine Zijll van Langhout cadeau. Ze vertelt over de spannende avonturen die ze beleefde in Afrika en hoe ze zich inzet voor natuurbehoud. Een hartverwarmend boek vol met avonturen en dierenliefde.
Bij een periodieke schenking steun je WWF met een vast bedrag voor minimaal 5 jaar. Omdat je gift als vrije schenking dan volledig aftrekbaar is van de belasting, krijg je een flink deel terug. Zo kun je de natuur structureel helpen, zonder dat het netto iets extra’s kost! Je regelt je periodieke schenking eenvoudig met ons online formulier.
Ja. Providers van digitale ondertekeningen, zoals DocuSign, volgen het protocol PKI (Public Key Infrastructure). Public Key Infrastructure (PKI)-overheid geeft het certificaat uit dat de Nederlandse overheid gebruikt.
Agentschap Telecom controleert de certificatiedienstverleners. Deze handtekeningen zijn altijd rechtsgeldig. Meer informatie vind je op de website van de Rijksoverheid.
Bij overlijden, het verliezen van je baan of als je arbeidsongeschikt wordt kun je de schenking opzeggen zonder verlies van belastingvoordeel. Daarnaast kun je ervoor kiezen om dit te doen wanneer WWF haar ANBI-status verliest. In overige gevallen kun je contact opnemen met Ilse Kaspers (0800-1962) om je machtiging op te zeggen, maar zul je niet profiteren van het bijbehorende belastingvoordeel.
Ja, je kan er ook voor kiezen om een acceptgiro te ontvangen. Je bent dan zelf verantwoordelijk om het door jou toegezegde jaarlijkse bedrag voor 31 december over te maken. Wel werken wij liever met machtigingen, omdat de bank- en verwerkingskosten dan lager zijn en er nog meer geld naar natuurbescherming kan gaan.
Er zijn strikte regels voor de besteding van het geld dat WWF ontvangt en die worden door ons streng nageleefd. Een uitgebreide verantwoording van ons werk en uitgaves vind je in ons jaarverslag. Ook via de nieuwsbrief en de website houden we je graag op de hoogte over hoe we jouw geld besteden en wat we met jouw bijdrage hebben bereikt.
Mede dankzij de steun uit periodieke schenkingen hebben we wereldwijd al veel bereikt. Onder andere door de succesvolle aanpak van mens-tijgerconflicten groeide het aantal Siberische tijgers in Rusland tot 580. De populatie bedreigde orang-oetans in Maleisisch Borneo bleef met ongeveer 11.000 dieren gelijk en nam in sommige regio’s zelfs toe. In de Noordzee hebben we 350 stekelroggen getagd en uitgezet. En sinds de Haringvlietsluizen regelmatig op een kier staan, is honderd hectare drooggevallen natuur weer onder invloed gebracht van het (brakke) water en werd 230 hectare nieuwe deltanatuur ontwikkeld.
Bij een periodieke schenking vanaf 5000 euro per jaar zijn er een aantal opties met betrekking tot buitenlandse reizen. Kijk voor meer informatie op de pagina Groot Schenken. Wil je op eigen initiatief (bijvoorbeeld tijdens een vakantie) een project bezoeken, kunnen we je in contact brengen met het lokale WWF-kantoor.
Wanneer jij ervoor kiest om periodiek te gaan schenken, zet je jouw donatie om naar een andere vorm. Wij zetten je bestaande donateurschap daarom stop. Heb je daar vragen over? Neem dan gerust nog even contact met ons op via 0800-1962 (gratis).
Het (maandelijkse) bedrag dat je dit jaar al hebt betaald, vóór het sluiten van de overeenkomst, telt niet mee als periodieke schenking. We mogen van de Belastingdienst de eerder ontvangen contributies helaas niet verrekenen met de overeenkomst periodiek schenken. De bijdrage op je donateurschap die je in de eerste maanden van het jaar reeds gedaan hebt, staat daarmee dus los van je periodieke schenking. Deze donatie komt natuurlijk ten goede aan het beschermen van onze prachtige natuur! Mocht je dit bedrag toch liever teruggestort krijgen, neem dan even contact met ons op via 0800-1962 (gratis), dan regelen we dat direct.
Dat kan zeker. Let wel op dat je het jaarbedrag altijd binnen het kalenderjaar moet voldoen. Als je dus kiest voor betalen in termijnen en je tekent de overeenkomst na januari, kan het zo zijn dat je bij de eerste afschrijving meerdere termijnen betaalt.
Bijvoorbeeld: Wanneer je kiest voor een schenking van 120 euro per jaar, betaalt via termijnen van 10 euro per maand en de overeenkomst tekent in maart, betaal je de eerste drie termijnen (in dit voorbeeld 30 euro) in één keer.
Zeker, alle giften zijn welkom! Je kunt ook donateur worden of een eenmalige gift geven.
Tot 2023 wordt jaarlijks het aftrektarief voor giften verder verminderd. Dit is alleen relevant als een deel van je belastbare inkomen in de hoogste belastingschijf valt. Voor de aangifte over 2021 is het maximale aftrektarief 43%. Voor 2022 bedraagt dit tarief 40% en vanaf 2023 is het tarief 37,07% (het werkelijke percentage kan dan iets afwijken). Meer informatie is te vinden op de website van de Belastingdienst.
Ja, het belastingvoordeel is mede afhankelijk van je geboortedatum. Het voordeel dat de rekenmodule op onze website toont is slechts een indicatie.
Nee, de rekenmodule op deze website geeft slechts een indicatie van de teruggave van de belasting.
Bij je belastingaangifte kun je onder het kopje ‘Uitgaven’ de optie ‘Giften’ selecteren. In de volgende stap geef je aan dat je een periodieke gift hebt gedaan die schriftelijk is vastgelegd en vul je het jaarbedrag in. Hoeveel je uiteindelijk terugkrijgt van de Belastingdienst, vind je terug in ‘Overzicht belasting en premies’.