Roy Beusker Fotografie

Nationale Postcode Loterij

De Nationale Postcode Loterij steunt het Wereld Natuur Fonds sinds 1993

De Nationale Postcode Loterij

Van de sneeuwluipaarden in Siberië tot de olifanten in Afrika: Het Wereld Natuur Fonds is al jaren beneficient/partner van de Nationale Postcode Loterij en samen vormen zij een ijzersterk team om deze dieren een veilig bestaan te bieden in een gezonde leefomgeving. Samen beseffen we dat een rijke natuur van levensbelang is voor dier én mens, Be one with nature.

De Nationale Postcode Loterij draagt het Wereld Natuur Fonds een warm hart toe. Het natuurbeschermingswerk van WWF is volgens de loterij van onschatbare waarde voor het behoud van planten en dieren over de gehele wereld.

WWF is de Postcode Loterij en alle deelnemers enorm dankbaar voor hun bijdrage, want daarmee hebben we wereldwijd veel projecten kunnen realiseren. Jouw steun - ook via je lot van de Nationale Postcode Loterij - is onmisbaar. Bedankt!

Resultaten - 25 jaar partner

De Postcode Loterij en het Wereld Natuur Fonds zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dankzij de deelnemers van de Postcode Loterij kunnen we ons al vele jaren succesvol inzetten voor de natuur wereldwijd.

Een greep uit de mooie resultaten die we dankzij de samenwerking hebben kunnen bereiken:

  • De afgelopen jaren hebben we wetenschappelijk onderzoek met zendertagging kunnen doen naar de bedreigde blauwvintonijnen in de Middellandse Zee, zodat we hiermee gerichte beschermingsmaatregelen kunnen nemen. 
  • In het Siberische Altai-Sayan gebied konden we sneeuwluipaarden betere bescherming bieden. 
  • In Suriname hebben we ‘Peperpot Nature Park’ op kunnen zetten: een mooi voorbeeld van hoe natuurbescherming, cultuur, onderzoek en natuureducatie samen kunnen gaan.
  • Dichter bij huis zijn we een uniek samenwerkingsverband met 5 andere natuurorganisaties aangegaan om de Haringvlietdelta nieuw leven in te blazen. Hier bouwen we gezamenlijk aan het herstel van de natuur in het Haringvliet, zodat vissen, vogels en mensen er weer meer van kunnen genieten.
  • Tijdens het Goed Geld Gala in Carré heeft WWF in 2018 naast de 13.5 miljoen euro die we elk jaar mogen ontvangen nog 2 miljoen euro extra gekregen. Dit geld gaan we gebruiken om bij te dragen aan het beschermen van de Amazone, onder andere door het stimuleren van duurzame land- en bosbouw.

We zijn ontzettend blij met deze prachtige resultaten én met het feit dat de Postcode Loterij de samenwerking opnieuw met 5 jaar heeft verlengd. Dat betekent namelijk dat we ook de komende 5 jaar weer samen de aarde door kunnen geven. Bedankt Postcode Loterij!

Peperpot Nature Park Suriname

Het Wereld Natuur Fonds heeft van de Nationale Postcode Loterij een financiele bijdrage ontvangen voor Peperpot Nature Park in Suriname. Het geld is bedoeld om een corridor naar het Amazonegebied veilig te stellen en er een belevingsjungle te creëren waar jong en oud kunnen leren over de plantagegeschiedenis en de rijke biodiversiteit van dit gebied.

Peterpot Nature Park in Suriname is een begrip onder de vogelaars en natuurliefhebbers. Zoogdieren vervullen hier belangrijke functies bij het onderhouden van tropische regenwoud, onder andere omdat ze grazen, zich voeden met fruit en hierdoor zaden verspreiden en zorgen voor bestuiving. Lees hieronder het rapport van research coordinator Serano Ramcharan voor meer informatie over dit park.

Stichting Peperpot Nature Park is een stichting gevestigd in een oude plantage, vlakbij Paramaribo. Een plek waar geschiedenis, cultuur en natuur samen komen. De plantage verwildert en je ziet er een prachtig oerwoud ontstaan. Je kunt er wandelen, fietsen en vogels bekijken, want Peperpot is een internationaal befaamde vogelspotplek. Veel scholen bezoeken deze plantage om meer te leren over de rijkdom van de Surinaamse planten en dieren.

Resultaten en Updates

WWF ontvangt prachtige bijdrage van de Postcode Loterij!

WWF heeft tijdens het Goed Geld Gala in Carré de jaarlijkse schenking van de Postcode Loterij ontvangen.
Meer info