Richard Barrett / WWF-UK

Nationale Postcode Loterij

De Nationale Postcode Loterij steunt het Wereld Natuur Fonds sinds 1993.

De Nationale Postcode Loterij

Van Limburgse rivieren tot Amazone-regenwoud, van Caribisch koraal tot Afrikaanse wildlife: het Wereld Natuur Fonds is al jaren partner van de Nationale Postcode Loterij en samen vormen wij een ijzersterk team om te werken aan een natuurpositieve wereld: van natuurverlies naar natuurwinst, voor een aarde die leefbaar blijft voor iedereen. Be one with nature. 

De Nationale Postcode Loterij draagt het Wereld Natuur Fonds een warm hart toe. Het natuurbeschermingswerk van WWF is volgens de loterij van onschatbare waarde voor het behoud van planten en dieren over de gehele wereld.

Roy Beusker Fotografie

Droomfonds

Het project Onbegrensd door Afrika kreeg in 2020 maar liefst 16,9 miljoen euro uit het Droomfonds van de Nationale Postcode Loterij. We beschermen samen met African Parks en Peace Parks Foundation het unieke natuurgebied Kavango Zambezi in zuidelijk Afrika.

Lees meer over Onbegrensd door Afrika
Overstroomd weiland, Limburg geul Wijlre ARK Natuurontwikkeling

Meer natuur in Limburg

In de zomer van 2021 kreeg Limburg te maken met ernstige overstromingen, die veel schade en leed veroorzaakten. Deze overstromingen maakten één ding duidelijk: ons land moet zich schrap zetten voor de gevolgen van het veranderende klimaat.

De Nationale Postcode Loterij schonk 2 miljoen euro voor natuurlijke oplossingen in Limburg. Met het fonds Natuurkracht, slaan Natuur- en Milieufederatie Limburg, Stichting het Limburgs Landschap, ARK Natuurontwikkeling, Natuurmonumenten en WWF-NL de handen ineen.

Lees meer over Natuurkracht

Miljoenenopbrengst voor een betere wereld

De Nationale Postcode Loterij is in 1989 opgericht om goede doelen te steunen die werken aan een rechtvaardige, gezonde en groene wereld. De loterij werft fondsen voor haar goede doelen en geeft bekendheid aan hun werk. Minimaal 40 procent van de inleg van deelnemers aan de Postcode Loterij gaat naar goede doelen op het gebied van mens en natuur.

Sinds de oprichting van de Postcode Loterij is ruim 7,3 miljard euro aan mens en natuur geschonken. Het Wereld Natuur Fonds en vele andere organisaties ontvangen elk jaar steun.

NPL_logo_2022_RGB.png

WWF is de Postcode Loterij en alle deelnemers enorm dankbaar voor hun bijdrage, want daarmee hebben we wereldwijd veel projecten kunnen realiseren. Jouw steun - ook via je lot van de Nationale Postcode Loterij - is onmisbaar. Bedankt!

Resultaten van de afgelopen jaren

De Postcode Loterij en het Wereld Natuur Fonds zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dankzij de deelnemers van de Postcode Loterij kunnen we ons al vele jaren succesvol inzetten voor de natuur wereldwijd.

Een greep uit de mooie resultaten die we dankzij de samenwerking hebben kunnen bereiken:

  • We hebben 29 verbindingen gerealiseerd tussen natuurgebieden in Zuidelijk-Afrika, zodat wilde dieren weer kunnen migreren tussen deze gebieden.
  • De inzet van ‘pingers’ door vissers zorgt ervoor dat er geen rivierdolfijnen meer verstrikt raken in visnetten in de Mahakam-rivier in Indonesië.
  • Samen met inheemse gemeenschappen in de Amazone organiseren we patrouilles in twaalf reservaten om ontbossing van het regenwoud te voorkomen.
  • In TRIDOM, in centraal-Afrika, hebben we 34 hectare herbebost.
  • Darvel Bay bij Maleisisch Sabah, een gebied van 117.000 hectare inclusief 56 eilanden, is vanaf 2023 officieel een beschermd zeegebied.

We zijn ontzettend blij met deze prachtige resultaten. Bedankt Nationale Postcode Loterij en haar deelnemers!

Resultaten en Updates

Steffan Widstrand / WWF

Samen voor méér natuur: Nationale Postcode Loterij steunt WWF met prachtige schenking

De Nationale Postcode Loterij heeft zich opnieuw voor de komende vijf jaar aan het Wereld Natuur Fonds verbonden. Dankzij de deelnemers van de Nationale Postcode Loterij ontving WWF-NL een prachtige bijdrage van 13,5 miljoen euro voor natuurbescherming. Samen hebben we al veel voor de natuur betekend en dankzij deze hernieuwde samenwerking kunnen we dat ook de komende jaren blijven doen.
Meer info
Twan Teunissen ARK Natuurontwikkeling

Prachtige schenking Postcode Loterij komt ten goede aan natuurbescherming

Het Wereld Natuur Fonds dankt de Nationale Postcode Loterij en zijn deelnemers voor een prachtige schenking van 13,5 miljoen euro voor natuurbescherming. Ook ontvangen we nog eens 2 miljoen euro voor natuurlijke oplossingen voor hoogwater in het Geul- en Gulpdal in Limburg, waar de overstromingen van afgelopen zomer dwingen tot een snelle aanpak.
Meer info
Natuurmonumenten / Bob Luijks

Natuur als oplossing tegen overstromingen in Limburg

De Nationale Postcode Loterij schenkt 2 miljoen euro voor hoogwaterambassadeurs en natuurlijke oplossingen in het Geul- en Gulpdal, Limburg. De overstromingen deze zomer in Limburg maakten één ding duidelijk: ons land moet zich schrap zetten voor de gevolgen van het veranderende klimaat. Het roer moet om. Onze eigen natuur is hierbij dé bondgenoot als oplossing voor een hoogwateraanpak met de gezamenlijke liefde van alle betrokkenen voor het unieke Zuid-Limburgse landschap. Vijf natuur- en landschapsorganisaties hebben daarom de handen inéén geslagen om samen met iedereen die het Geul- en Gulpdal een warm hart toedraagt, het tij te keren.
Meer info
Roy Beusker Fotografie

WWF ontvangt prachtige bijdrage van de Postcode Loterij!

WWF heeft tijdens het Goed Geld Gala in Carré de jaarlijkse schenking van de Postcode Loterij ontvangen.
Meer info