Roy Beusker Fotografie
05 maart 2019

WWF ontvangt prachtige bijdrage van de Postcode Loterij!

Tijdens het Goed Geld Gala in Carré hebben we naast de 13,5 miljoen euro die we elk jaar mogen ontvangen nog 2 miljoen euro extra gekregen. Ook Greenpeace heeft dit extra bedrag in ontvangst genomen. Dit gaan we gebruiken om bij te dragen aan het beschermen van de Amazone, onder andere door het stimuleren van duurzame land- en bosbouw

Extra geld voor bescherming Amazone 

Met dank aan de Nationale Postcode Loterij kunnen we verschillende projecten langdurig blijven steunen. Met de extra bijdrage van 2 miljoen euro kunnen we onze bijdrage leveren aan het beschermen van de Amazone in Brazilië. Dit is hoognodig nu de beslissingen van de nieuwe president mogelijk rampzalige gevolgen hebben voor het Amazonegebied en de lokale bevolking.

Recordschenking van ruim 370 miljoen voor mens en natuur 

De schenkingen worden gedaan dankzij de 3 miljoen deelnemers van de Postcode Loterij. De helft van de inleg van deelnemers gaat naar goede doelen op het gebied van mens en natuur. De 370,6 miljoen euro die de Postcode Loterij dit jaar doneert aan goede doelen is verdeeld over  117 organisaties. Sinds 1993 heeft de Postcode Loterij 387,1 miljoen euro geschonken om de projecten van WWF te ondersteunen. 

Extra donaties voor een betere wereld 

Dorine Manson, managing director Nationale Postcode Loterij: “De natuur op onze planeet staat onder grote druk door klimaatverandering en de aantasting van ecosystemen. De Postcode Loterij ondersteunt al jaren goede doelen organisaties die zich met hart en ziel inzetten voor een betere wereld. We zijn trots dat we een aantal van hen vandaag met extra donaties kunnen ondersteunen, dankzij onze trouwe deelnemers. Zij maken het verschil.” 

Gerelateerde artikelen

Blijf op de hoogte

Ontvang inspiratie, acties, duurzame tips, het laatste natuurnieuws van WWF én 10% korting in onze duurzame webshop.