Alleen of met vrienden in actie

Suzie Hubbard / WWF-UK

Welke manier past bij jou?

Zet jouw kracht om in een actie voor WWF. Groot of klein. Sportief of creatief. In de keuken of in de natuur. Alles wat je bedenkt, en alles wat je leuk vindt kun je inzetten om geld op te halen voor WWF.

Zelf of samen

Kom alleen of samen met je vrienden en familie in actie voor meer natuur. Of je nou jong of oud of groot of klein bent. Heb je al een uitdaging bedacht? Maak dan snel je eigen pagina aan. Kies of je in actie komt voor je favoriete dier of landschap of simpelweg voor meer natuur. Zet er een leuke foto bij en deel je pagina met je familie en vrienden.

Start je actie

Vier je feest

Waar is dat feestje? Want WWF nodigt zichzelf graag uit. Als goed doel natuurlijk. Want als je niet kunt verzinnen wat je wilt hebben, overweeg dan eens om een donatie te vragen als cadeau. Dat is zo geregeld. Maak je eigen pagina aan en stuur ‘m samen met je uitnodiging door naar de gastenlijst. Zo wordt het een mooie dag voor jou en voor de natuur!

Start je actie
Shutterstock / Theodore Mattas / WWF-Sweden

Waar haal jij geld voor op?

Wij zijn als mens onlosmakelijk met de natuur verbonden. Kom daarom samen met ons in actie voor een leefbare aarde, voor mens en dier. De opbrengst van jouw actie gaat naar onze wereldwijde projecten, maar het is goed om een doel voor ogen te hebben.

 • 1

  Je favoriete dier

  Kom in actie voor jouw favoriete dier zoals de olifant, tijger of ijsbeer. Of heb jij een ander favoriet dier?

 • 2

  Een landschap

  Ben je dol op de oceanen of het regenwoud? Bescherm deze prachtige landschappen met jouw actie.

 • 3

  Én meer natuur

  Je hoeft geen favoriet dier of landschap te hebben om de natuur te steunen. Haal geld op voor de natuur met WWF.

Meedoen is makkelijk

Stap 1

Bedenk een leuke actie

Stap 2

Maak je eigen pagina aan

Stap 3

Haal zoveel mogelijk geld op!

Veelgestelde vragen

Hoe werkt het?

Heb jij een actie bedacht? Maak dan je eigen actiepagina aan via onze website. Hier heb je wel een WWF-account voor nodig. Heb je die nog niet? Dan kun je die binnen een paar minuten hier aanmaken.

Op je actiepagina zie je hoeveel geld je al hebt opgehaald, hoeveel je nog moet inzamelen om je doel te bereiken en hoe lang jouw actie nog loopt. Deel je pagina zoveel mogelijk want het is ook de plek waar mensen geld kunnen overmaken voor jouw actie.

Waar gaat het geld naartoe?

Het geld gaat naar de wereldwijde projecten van het Wereld Natuur Fonds. Het is niet mogelijk om alle opbrengsten van een actie direct aan één dier of regio te doneren.

WWF is een Erkend Goed Doel. Dat betekent dat wij voldoen aan strenge kwaliteitseisen en dat je geld goed terechtkomt. Van elke euro gaat 88 cent naar natuurbeschermingsprojecten. En daar zijn we trots op! Meer weten over? Lees dan ons jaarverslag.

Hoe deel ik mijn actie met anderen?

Dat kan op 3 manieren:

 1. Gebruik de speciale deel-knoppen die op jouw pagina staan.
 2. Op je pagina vind je ook een QR-code. Deze hebben we in een leuk ontwerp voor je gegoten. Print de QR-code uit zodat iedereen ‘m kan scannen.
 3. Kopieer de link die je van ons hebt gekregen nadat je je eigen pagina hebt aangemaakt. Deze kun je doorsturen naar anderen.
Hoe wijzig of verwijder ik mijn actie?

Log in bij Mijn WWF. Scroll naar beneden naar jouw acties. Als je op Beheer klikt, kom je op de pagina waar je je actie kunt wijzigen. Verander foto’s, je streefbedrag of je motivatie. Het enige dat je niet kunt wijzigen is de naam van je actie en het project waarvoor je geld inzamelt.

Ook kan je hier je actie verwijderen. Had je al geld ingezameld? Dat komt natuurlijk gewoon terecht bij onze projecten.

Wat zijn de actievoorwaarden?

Lees hier de actievoorwaarden.