Voer alleen of samen actie

Chris Ratcliffe / WWF-UK

Kom jij in actie voor de natuur? Er zijn heel veel leuke manieren om geld op te halen. Doe vooral iets waar jij vrolijk van wordt! Je kunt taarten bakken en verkopen, meedoen met een hardloopevent en je laten sponsoren, je verjaardagsgeld doneren en nog veel meer,

WWF

Als individu of als team

Je kan in actie komen in je eentje of samen. Als individu maak je een eigen actiepagina aan waar je geld zich optelt.

Als team maak je één teamactiepagina en elk lid maakt daarnaast een eigen actiepagina aan. Zo kan iedereen een eigen activiteit doen, maar het geld wordt wel bij elkaar opgeteld als teamdoel. Doe mee met je vrienden, familie of bijvoorbeeld je WWF-vrijwilligersteam!

Waar kan ik geld voor ophalen?

Je kan geld op halen voor projecten waar we direct geld voor nodig hebben of je kan geld geven aan ons natuurbeschermingswerk in het algemeen. Dan verdelen wij het over ons werk en kijken we waar het geld op dat moment het hardst nodig is.

Meedoen is makkelijk

Stap 1

Bedenk een leuke actie voor de natuur

Stap 2

Maak een eigen actiepagina aan met een 'Mijn WWF-account'

Stap 3

Haal zoveel mogelijk geld op!

Veelgestelde vragen

Hoe werkt het?

Heb jij een actie bedacht? Maak dan je eigen actiepagina aan via onze website. Hier heb je wel een WWF-account voor nodig. Heb je die nog niet? Dan kun je die binnen een paar minuten hier aanmaken.

Op je actiepagina zie je hoeveel geld je al hebt opgehaald, hoeveel je nog moet inzamelen om je doel te bereiken en hoe lang jouw actie nog loopt. Deel je pagina zoveel mogelijk want het is ook de plek waar mensen geld kunnen overmaken voor jouw actie.

Waar gaat het geld naartoe?

Haal geld op voor een specifiek dier als de olifant of de tijger. Of voor een gebied zoals het regenwoud of simpelweg voor meer natuur. Dan kijken wij waar onze hulp op dat moment het hardst nodig is.

WWF is een Erkend Goed Doel. Dat betekent dat wij voldoen aan strenge kwaliteitseisen en dat je geld goed terechtkomt. Van elke euro gaat 88 cent naar natuurbeschermingsprojecten. En daar zijn we trots op! Meer weten over? Lees dan ons jaarverslag.

Hoe deel ik mijn actie met anderen?

Dat kan op 3 manieren:

  1. Gebruik de speciale deel-knoppen die op jouw pagina staan.
  2. Op je pagina vind je ook een QR-code. Deze hebben we in een leuk ontwerp voor je gegoten. Print de QR-code uit zodat iedereen ‘m kan scannen.
  3. Kopieer de link die je van ons hebt gekregen nadat je je eigen pagina hebt aangemaakt. Deze kun je doorsturen naar anderen.
Hoe wijzig of verwijder ik mijn actie?

Log in bij Mijn WWF. Scroll naar beneden naar jouw acties. Als je op Beheer klikt, kom je op de pagina waar je je actie kunt wijzigen. Verander foto’s, je streefbedrag of je motivatie. Het enige dat je niet kunt wijzigen is de naam van je actie en het project waarvoor je geld inzamelt.

Ook kan je hier je actie verwijderen. Had je al geld ingezameld? Dat komt natuurlijk gewoon terecht bij onze projecten.

Wat zijn de actievoorwaarden?

Lees hier de actievoorwaarden.