Hoe kom jij in actie?

Alleen of met een groep

conversion image

Verzin zelf of met een groep een leuke actie om geld op te halen.

Met een school of klas

conversion image

Zamel geld in met een klas. Als docent kan jij de actie beheren!

Met een bedrijf of afdeling

conversion image

Activeer je medewerkers en haal samen geld op voor WWF. 

 

 

 

Meedoen is makkelijk

Stap 1

Bedenk een leuke actie voor de natuur

Stap 2

Maak een eigen actiepagina aan met een 'Mijn WWF-account'

Stap 3

Haal zoveel mogelijk geld op!

Waar kan ik geld voor ophalen?

Je kan geld op halen voor projecten waar we direct geld voor nodig hebben of je kan geld geven aan ons natuurbeschermingswerk in het algemeen. Dan verdelen wij het over ons werk en kijken we waar het geld op dat moment het hardst nodig is.

Wat kan ik doen?

Er zijn heel veel leuke manieren om geld op te halen. Doe vooral iets waar jij vrolijk van wordt!

Je kunt taarten bakken en verkopen, meedoen met een sportevent en je laten sponsoren, je verjaardagsgeld doneren, een actie op school organiseren met de hele klas en nog veel meer. 

Met wie kan ik meedoen?

Met wie je maar wil! Doe alleen mee, met je klas, met je bedrijf of met je vrienden of familie.

Voor welk doel kom jij in actie?

Ontbossing voorkomen
Ontbossing voorkomen
Richard Barrett / WWF-UK
Natuurbescherming WWF algemeen
Natuurbescherming WWF algemeen

Veelgestelde vragen

Wat is een inzamelactie?

Met je eigen actie kan je geld inzamelen voor WWF, op de manier die jij wil! Je kan je vrienden en familie vragen om cadeaugeld te doneren voor bijvoorbeeld een verjaardag of trouwerij, je kan een meedoen aan een sportevent en je laten sponsoren, je kan taarten verkopen en nog veel meer. 

Op onze website maak je je eigen actiepagina aan. Hier wordt bijgehouden hoeveel geld je al hebt verzameld, hoe ver je van je doel bent, hoe lang je nog actie voert én hier kunnen vrienden en familie geld overmaken voor jouw actie.

Waar gaat mijn geld naartoe?

Bij WWF komt je geld goed terecht. Al meer dan 60 jaar zet WWF zich – samen met donateurs, vrijwilligers, het bedrijfsleven, lokale bevolkingen en regeringen – in voor bedreigde dieren en hun leefomgeving. Lees wat resultaten van ons werk

Het geld van je eigen inzamelactie kan gaan naar een project waar we direct geld voor nodig hebben óf je kan geld geven aan ons WWF-natuurbeschermingswerk in het algemeen. Dan verdelen wij het over onze projecten en kijken we waar het op dat moment best gebruikt kan worden. Er zijn niet altijd losse projecten beschikbaar waar je aan kan geven.

Wat is het verschil tussen individu, school, groep en bedrijf?

Je kan op verschillende manieren in actie komen. 

  • Individu: je maakt een eigen actiepagina aan en haalt in je eentje geld op op de manier die jij hebt gekozen.
  • School/klas: je bent docent van een klas en wil dat je leerlingen in actie komen voor WWF. Jij als docent maakt een actiepagina aan, en de leerlingen halen geld op en kunnen hun geld doneren op die ene actiepagina.
  • Groep: je wil met wat vrienden of anderen in actie komen voor WWF. Je werkt gezamenlijk naar één teamdoel waarvoor een actiepagina wordt aangemaakt door iemand uit de groep. Die nodigt vervolgens de rest van het team uit om deel uit te maken van de groep, en die personen maken hun eigen actiepagina aan. Zo kan iedereen op zijn manier in actie komen en geld ophalen.
  • Bedrijf: je wil met je (afdeling van een) bedrijf dat je medewerkers in actie komen voor WWF. Je werkt gezamenlijk naar één teamdoel waarvoor een actiepagina wordt aangemaakt door iemand van het bedrijf. Die nodigt vervolgens de rest van de medewerkers uit om deel uit te maken van de groep, en die personen maken hun eigen actiepagina aan. Zo kan iedereen op zijn manier in actie komen en geld ophalen.
Hoe kan ik mijn actie wijzigen?

Ga naar Mijn profiel en log hier in met je Mijn WWF-account. Scroll naar beneden om je eigen acties te zien en klik op 'Beheer'. Dan kom je op de pagina waar je je actie kan wijzigen.

Je kan hier foto's en video's verwijderen of wijzigen, je streefbedrag en -datum aanpassen, de manier waarop je actie wil voeren veranderen en je motivatie aanpassen. Het enige wat je niet meer aan kan passen is de naam van je actie en het project waar je geld heen gaat.

Kan ik mijn actie verwijderen?

Dat kan! Ga naar Mijn profiel en log hier in met je Mijn WWF-account. Scroll naar je eigen acties en klik op 'Beheer'. Hier kan je via de knop 'Actie verwijderen' je actie weggooien. Het geld dat al gedoneerd is, is al goed terechtgekomen bij de natuur en gaat niet verloren.

Hoe kan ik mijn actie delen met familie of vrienden?

Zodra jij een actie hebt aangemaakt krijg je een eigen actiepagina, met een eigen websitelink. Kopieer deze en stuur hem door naar je vrienden en familie, of gebruik de deel-knoppen op je actiepagina.

Je krijgt ook een persoonlijke QR-code die leidt naar jou actiepagina. Deze QR-code vind je op je actiepagina en je kan hem ook vinden bij het wijzigen van jouw actie. Hier staat de QR-code in een leuk design. Print deze uit en plak hem op, zodat mensen hem kunnen scannen!

Wat zijn de actievoorwaarden?