We beschermen de iconen van onze planeet
We werken aan het behouden, beschermen en de toename van de meest bedreigde diersoorten van deze wereld
Wat is er aan de hand?
In onze wereld wordt 28% van plant- en diersoorten bedreigd. Stropers, illegale handel in dieren, verdwijnen van leefgebied en mens-dier conflicten zorgen ervoor dat er steeds meer dieren met zorgwekkende status op de 'Rode Lijst' van IUCN komen te staan. WWF focust op een aantal diersoorten uit deze lijst. Door deze dieren en hun leefgebied te beschermen profiteren alle andere dieren die in hetzelfde gebied leven, daarvan mee.
Waar zijn we actief?
WWF is op meer dan 130 plekken in de wereld actief
Wat doet WWF?
-
1
Beschermde leefgebieden
WWF zet zich in voor beschermde leefgebieden en het verbinden van natuurgebieden. Door een groot natuurlijk netwerk van beschermde gebieden en bossen aan te leggen kunnen we dieren als tijgers, olifanten en neushoorns beter beschermen.
-
2
Verbinden versnipperde gebieden
Vaak staat het leefgebied van dieren onder druk door de aanleg van landbouwgrond, wegen, steden en dorpen en de ontwikkeling van mijnbouw. Door natuurgebieden met elkaar te verbinden en ecoducten aan te leggen kunnen dieren veiliger door een gebied bewegen voor bijvoorbeeld voedsel.
-
3
Strengere milieuregelgeving
In afgelegen natuurgebieden zoals het Arctisch gebied is het bijna onmogelijk om na een (scheep)ongeval de rotzooi op te ruimen. Daarom lobbyen we voor scherpe veiligheids- en milieuwetgeving.
-
4
Rangers
Met rangers, voorzien van moderne communicatieapparatuur en uitrusting, bestrijden we stroperij. WWF werkt hierin nauw samen met TRAFFIC, een organisatie die stroperij en illegale handel in wilde dieren bestrijdt.
Blijf op de hoogte
Ontvang inspiratie, acties, duurzame tips en het laatste natuurnieuws van WWF in je mail én krijg 10% korting in onze duurzame webshop (inschrijven mag vanaf 16 jaar, korting is van toepassing op hele assortiment met uitzondering van Bosje Bomen en alle boeken).
Resultaten en Updates
Nieuwe krokodil, aap en nog 740 andere soorten ontdekt
Interview Thomas Breuer
Hoopvol nieuws over saiga-antilopen
Tweede lichting babysteurtjes uitgezet in Biesbosch
Wetenschappers ontdekken 380 nieuwe soorten in Zuidoost-Azië
Living Planet Report: zonder grootschalig natuurherstel dreigen belangrijke leefgebieden dieren en planten in Nederland te verdwijnen
Wat kan ik doen?
Word donateur
Help mee door de natuur structureel met ons te beschermen voor een vast bedrag per maand. Je ontvangt hierbij eventueel een leuk welkomstcadeau. Samen kunnen we werken aan een prachtige wereld vól natuur!