© Adam Dederer

Word ook donateur van WWF

Kom in actie

€ 2,95 per maand

Met € 2,95 draag je bijvoorbeeld al bij aan het plaatsen van een cameraval om de jaguar en zijn leefgebied beter te kunnen beschermen.

  • 3 keer per jaar het digitale magazine Be one with nature
  • Inspiratie, duurzame tips, acties en het laatste nieuws uit de natuur in je mail

€ 5,95 per maand

Stuk verbrand bos in Colombia vanuit de lucht
+ gratis knuffel of Dopper

Met jouw € 5,95 per maand kunnen we bijvoorbeeld 9 m2 bos herstellen in het Atlantisch Regenwoud.

  • Welkomstcadeau voor wie wil: een iconische WWF-knuffel of een duurzame WWF Dopper
  • 3 keer per jaar het papieren of digitale magazine Be one with nature
  • Inspiratie, duurzame tips, acties en het laatste nieuws uit de natuur in je mail

€ 9,95 per maand

zeeschildpad in zee die een plastic zak in de bek heeft
+ gratis knuffel of natuurboek

Met € 9,95 per maand draag je bijvoorbeeld al bij aan een afval-opvangsysteem in een rivier waardoor er geen plastic in de zee komt.

  • Welkomstcadeau voor wie wil: een iconische WWF octopusknuffel of een prachtig natuurboek
  • 3 keer per jaar het papieren of digitale magazine Be one with nature
  • Inspiratie, duurzame tips, acties en het laatste nieuws uit de natuur in je mail

Al 178 nieuwe donateurs gingen je deze week voor!

Samen maken we verschil

Wist je dat er steeds minder leven is in de Nederlandse natuur? Dat er elke 2 seconden een stuk bos ter grootte van een voetbalveld verdwijnt? En dat wereldwijd de omvang van populaties zoogdieren, vissen, vogels, reptielen en amfibieën gemiddeld met 68% is afgenomen sinds 1970? Deze trend zet zich helaas door.

Doe je mee?

WWF-er Jaap van der Waarde werkt aan bescherming van de natuur in Kameroen: “Ik zie hier met eigen ogen hoe hard de natuur achteruit kan gaan, zoals de dramatische afname van de aantallen bosolifanten. Maar ik zie ook dat we als grootste natuurorganisatie écht verschil maken. Bijvoorbeeld door permanente observatiepunten in de nationale parken te bemensen, samen met de overheid en de lokale bevolking. Maar dat kunnen we niet zonder jou. Doe je mee?”

Super blij met onze donateurs!

Wat doet WWF met mijn geld?

Al bijna 60 jaar zet WWF zich – samen met donateurs, vrijwilligers, het bedrijfsleven, lokale bevolkingen en regeringen – in voor bedreigde dieren en hun leefomgeving. En we boeken succes! Zo werd in Brazilië 60 miljoen hectare Amazonewoud beschermd, steeg het aantal berggorilla’s, lopen er in Roemenië na 200 jaar weer wilde bizons rond, daalde de import van haaienvinnen in Hong Kong met 50% en werd in China ivoorhandel verboden. En dat is nog maar een greep uit onze resultaten!

Hoeveel van mijn donatie gaat echt naar natuurbescherming?

In het afgelopen boekjaar (lopend van juli 2019 tot en met juni 2020) gaf het Wereld Natuur Fonds 64% van de totale bestedingen uit aan natuurbescherming in het buitenland, 7% aan natuurbescherming in Nederland, 13% aan voorlichting en educatie, 11% aan wervingskosten en 5% aan beheer en administratie. Van elke euro die het WWF uitgaf, is dus 84 cent aan onze doelstellingen besteed.

Wat is het belangrijkste doel van WWF?

Onze missie: een wereld creëren waarin mens en natuur in harmonie leven. Mensen zijn namelijk onlosmakelijk verbonden met de natuur. Sterker nog, we zijn natuur. Zonder die prachtige dieren en planten kunnen we niet leven, en alleen met natuur in al haar diversiteit hebben we een gezonde toekomst. Daarom beschermt WWF natuur wereldwijd. Doe mee! Be one with nature!

Wie zetten zich in voor WWF?

WWF wordt gesteund door donateurs, vrijwilligers, bedrijven, lokale gemeenschappen en overheden. En niet te vergeten onze ambassadeurs zoals Armin van Buuren, André Kuipers, Loretta Schrijver & Humberto Tan.

Onze 7 belangrijke onderwerpen

Ons werk is wereldwijd, veelzijdig en breed. Van het noordelijkste puntje van de Noordpool, tot zuidelijk Antarctica, van het bestrijden van wildlife crime tot het beschermen van koraalriffen. Vanuit Nederland werken we aan 7 belangrijke onderwerpen:

De 7 aandachtsgebieden van WWF-NL