Word ook donateur van WWF

Geef aan de natuur

€ 2,95 per maand

Luchtfoto van ontbossing in het Amazone-regenwoud in Brazilië

Met jouw € 2,95 per maand draag je onder andere al bij aan drones die illegale ontbossing voorspellen.

  • 3 keer per jaar het digitale magazine Be one with nature
  • Inspiratie, duurzame tips, acties en het laatste nieuws uit de natuur in je mail

€ 5,95 per maand

Vin van dwergvinvis met zender op de vin
+ gratis kalender of knuffel

Met jouw € 5,95 per maand draag je bijvoorbeeld bij aan het zenderen van walvissen en het beschermen van hun leefgebied met data.

  • Welkomstcadeau voor wie wil: een duurzame wandkalender of een iconische WWF-knuffel
  • 3 keer per jaar het papieren of digitale magazine Be one with nature
  • Inspiratie, duurzame tips, acties en het laatste nieuws uit de natuur in je mail

€ 9,95 per maand

Close-up grutto vliegt
+ gratis rugzak of knuffel

Met jouw € 9,95 per maand zorg je er bijvoorbeeld voor dat de Nederlandse polders weer omgezet worden naar natuurgebied.

  • Welkomstcadeau voor wie wil: een canvas rugzak of een iconische WWF octopusknuffel
  • 3 keer per jaar het papieren of digitale magazine Be one with nature
  • Inspiratie, duurzame tips, acties en het laatste nieuws uit de natuur in je mail

Natuur is de oplossing

We beschermen al meer dan 60 jaar iconische diersoorten. Maar deze strijd gaat verder. Dit gaat om ons klimaat. Over ons gedeelde thuis. Dit gaat om overleven.

En daarvoor hebben we méér natuur nodig want natuur is de oplossing voor de klimaatcrisis. Meer ijs op de Noordpool dat zonlicht reflecteert. Een biljoen geplante bomen in de Amazone. Meer walvissen in de oceanen die net zoveel CO2 op kunnen slaan als 1000 bomen. En meer uiterwaarden langs onze rivieren die water opvangen en vasthouden. Op naar een natuur-positieve trend wereldwijd én in Nederland.

Sir David Attenboroughthe in Maasai Mara, Kenya
Sir David Attenborough
"This is not about saving our planet. It’s about saving ourselves’"

Super blij met onze donateurs!

Wat doet WWF met mijn geld?

Al meer dan 60 jaar zet WWF zich – samen met donateurs, vrijwilligers, het bedrijfsleven, lokale bevolkingen en regeringen – in voor bedreigde dieren en hun leefomgeving. En we boeken succes! Zo werd in Brazilië 60 miljoen hectare Amazonewoud beschermd, steeg het aantal berggorilla’s, lopen er in Roemenië na 200 jaar weer wilde bizons rond, daalde de import van haaienvinnen in Hong Kong met 50% en werd in China ivoorhandel verboden. En dat is nog maar een greep uit onze resultaten!

Hoeveel van mijn donatie gaat echt naar natuurbescherming?

In het afgelopen boekjaar (lopend van juli 2019 tot en met juni 2020) gaf het Wereld Natuur Fonds 64% van de totale bestedingen uit aan natuurbescherming in het buitenland, 7% aan natuurbescherming in Nederland, 13% aan voorlichting en educatie, 11% aan wervingskosten en 5% aan beheer en administratie. Van elke euro die het WWF uitgaf, is dus 84 cent aan onze doelstellingen besteed.

Wat is het belangrijkste doel van WWF?

Onze missie: een wereld creëren waarin mens en natuur in harmonie leven. Mensen zijn namelijk onlosmakelijk verbonden met de natuur. Sterker nog, we zijn natuur. Zonder die prachtige dieren en planten kunnen we niet leven, en alleen met natuur in al haar diversiteit hebben we een gezonde toekomst. Daarom beschermt WWF natuur wereldwijd. Doe mee! Be one with nature!

Wie zetten zich in voor WWF?

WWF wordt gesteund door donateurs, vrijwilligers, bedrijven, lokale gemeenschappen en overheden. En niet te vergeten onze ambassadeurs zoals Armin van Buuren, André Kuipers, Jochem Myjer, Loretta Schrijver & Humberto Tan.

Onze 7 belangrijke onderwerpen

Ons werk is wereldwijd, veelzijdig en breed. Van het noordelijkste puntje van de Noordpool, tot zuidelijk Antarctica, van het bestrijden van wildlife crime tot het beschermen van koraalriffen. Vanuit Nederland werken we aan 7 belangrijke onderwerpen:

De 7 aandachtsgebieden van WWF-NL