wwf

Onze eigen voetafdruk

Wij dragen ook ons steentje bij met onze duurzame bedrijfsvoering.

Ons kantoorgebouw

Het Wereld Natuur Fonds zit sinds 2006 in een kantoorpand aan de Driebergseweg in Zeist. Het gebouw is met steun van veel partijen duurzaam gerenoveerd.

CO2-neutraal pand

Het kantoorpand van het Wereld Natuur Fonds is een gerenoveerd gebouw, herrezen uit de nog goed bruikbare basis van een oud laboratorium. Het eigenzinnige ontwerp is gebaseerd op een CO2-neutrale strategie. In het pand zijn alleen duurzame materialen verwerkt, zoals verantwoord FSC-hout, gerecycled garen en sloopbeton. De meeste wanden en plafonds zijn afgestreken met het milieuvriendelijke natuurproduct leem. Voor vogels, zoals gierzwaluwen, zijn gaten gemaakt in de oostgevel. Op het dak staan zonnecollectoren en het pand is voorzien van drielaags glas.

Bezoek ons pand

Je bent van harte welkom om het pand van het WWF met eigen ogen te komen bekijken. Ons bezoekerscentrum 'Pandalobby' is elke werkdag van 09.00 tot 17.00 uur geopend. 

WWF kantoor in Nederland WWF / Daan Noordhuizen

We blijven werken aan de verduurzaming van onze eigen bedrijfsvoering. Daarmee willen we naast het natuurbeschermingswerk dat wereldwijd wordt verricht ook in Nederland een bijdrage leveren aan verdere verduurzaming.

Energie

We nemen voor ons pand groene stroom af via het publieke net wat in zijn geheel wordt opgewekt door Hollandse windmolens. Daarnaast gaven onze eigen 208 zonnepanelen ons jaarlijks circa 34.000 kWh aan stroom.

In de winter wordt de ventilatielucht in ons pand verwarmd door middel van HR-ketels die op gas draaien. Al het gasverbruik compenseren we met Gold Standard-certificaten, waarmee projecten worden ondersteund die wereldwijd schone energie ontwikkelen.

Afvalscheiding 

We scheiden ons afval uitgebreid. Naast glas, papier en GFT scheiden we ook plastic en koffiedrab als aparte stromen. Met zoveel verschillende afvalstromen ‘produceren’ we steeds minder restafval.

Prints en afdrukken

Het verbruik van papier op kantoor is zeer beperkt. Het papier dat we nog inkopen en gebruiken heeft uiteraard het FSC-keurmerk.

Vliegverkeer

Om goed te kunnen werken aan projecten met onze samenwerkingspartners, moeten we er af en toe zelf naartoe. We streven ernaar om zo weinig mogelijk, en ieder jaar minder, te vliegen. Vanaf 2008 hebben we onszelf een CO2-budget gegeven en de beslissing genomen om elk jaar ons budget met 5 procent te laten krimpen. De CO2-uitstoot van onze vliegreizen wordt via Gold Standard gecompenseerd. Hiermee levert WWF-NL een bijdrage aan projecten die als doel hebben om klimaatverandering tegen te gaan en de leefomstandigheden voor de lokale bevolking te verbeteren.

Woon-werkverkeer

Wij stimuleren onze medewerkers om gebruik te maken van het openbaar vervoer en de fiets in plaats van de auto. Ons hoofdkantoor in Zeist is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer. Daarnaast werken collega’s voor wie dat mogelijk is regelmatig vanuit hun eigen huis.

Bedrijfsrestaurant

De bakker om de hoek bakt het beste brood met Nederlandse granen, en groente en fruitkneusjes hebben misschien niet de looks, maar wel de smaak. Dat geldt voor al onze gerechten in het bedrijfsrestaurant: het is gezond, vers bereid, duurzaam, biologisch en lokaal. We streven naar zo min mogelijk ‘food miles’ op het bord en werken uitsluitend met seizoensgebonden producten, vers van Hollandse bodem. En om zo min mogelijk voedsel te verspillen, koopt onze cateraar zo efficiënt en lokaal mogelijk in. De keuken is 100% vegetarisch.

Plantjes groeien bovenop stapels met muntgeld Shutterstock / isak55 / WWF

Uw bedrijf ook duurzamer?

We kunnen samen medewerkers inspireren en betrekken bij natuurbescherming. Denk aan het verduurzamen van jullie kantine-aanbod, het informeren van je medewerkers over specifieke projecten of teambuildingsactiviteiten gericht op het samen bijdragen aan een goed doel.

Meer info
Per Angelstam WWF

Wat kan ik doen?

De natuur heeft jouw hulp nodig

Word donateur

Help mee door de natuur structureel met ons te beschermen voor een vast bedrag per maand. Je ontvangt hierbij eventueel een leuk welkomstcadeau. Samen kunnen we werken aan een prachtige wereld vól natuur!