Adobe

WERKBOEK "SAMEN EEN MOOIE WERELD DOORGEVEN"

Bij het regelen van uw nalatenschap kan er veel op u afkomen. Ons gratis werkboek "Samen een mooie wereld doorgeven" kan u hierbij helpen. Het 80 pagina tellende werkboek bestaat uit twee delen en begeleid u in 4 stappen naar een goed geregeld testament.

Inhoud van het werkboek

In de eerste helft wordt uitgelegd wat er precies in een testament staat en wat er gebeurt als u niets hebt vastgelegd op papier. Ook is er een korte uitleg over hoe uw bezittingen verdeeld kunnen worden en aan wie u dat kan nalaten.

Het tweede deel is het erfenisdossier. Hier kunt u al uw gegevens noteren, een overzicht maken van uw bezittingen en/of schulden en uw wensen opschrijven. Vervolgens wordt duidelijk wie ervoor zorgt dat uw testament daadwerkelijk wordt uitgevoerd.

Zo staat alles op één plek. Wanneer alles is ingevuld, gaat u goed voorbereid naar de notaris. En zodra alles is geregeld zult u merken hoe fijn dat is. Het geeft rust. U hoeft zich geen zorgen meer te maken over wie uw nalatenschap afhandelt of over nabestaanden die met vragen achterblijven. 

Screenshot 2024-03-14 at 13.16.46.png

Samen voor een leefbare aarde

Het opstellen van een testament is ook een mooi moment om stil te staan bij wat u deze wereld wilt nalaten. Elk jaar nemen tientallen mensen WWF-NL op in hun testament. Met dit geld zorgen we voor een leefbare aarde. Uiteraard staat het u volledig vrij om dit wel of niet te doen. Hopelijk helpt dit werkboek u bij het maken van een keuze die goed bij u past.  

Aanvraagformulier gratis werkboek

Er is geen adres gevonden met opgegeven postcode en huisnummer. Controleer of dit juist is ingevuld.
Wanneer u een telefoonnummer invult, geeft u ons daarmee expliciet toestemming om u telefonisch te benaderen om u te vragen naar uw mening over het werkboek en eventuele verdere betrokkenheid van u bij de activiteiten van het Wereld Natuur Fonds
Jouw voorkeuren

WWF_Werkboek_Nalaten.png

Voordelen van een testament 

Een testament opstellen is niet verplicht, toch is het verstandig om te doen. De belangrijkste voordelen van een testament op een rijtje: 

  • U bepaalt zelf wie wat erft. De verdeling is zoals u dat wilt. 
  • U bepaalt wie uw nalatenschap afwikkelt en uw uitvaart regelt. 
  • De voogdij over minderjarige kinderen is geregeld. 
  • U kunt belasting besparen. 
  • In sommige gevallen voorkomt u een hogere eigen zorgbijdrage. 
  • Gemoedsrust. Alles is goed geregeld.  

Natuurbeschermingsresultaten

Meer informatie?

Bij het Wereld Natuur Fonds specialiseer ik mij in het begeleiden van mensen die WWF-NL willen opnemen in hun testament. Dit werkboek is mede tot stand gekomen op basis van mijn ervaringen en gesprekken met hen. Heeft u nog vragen? Dan kunt u altijd contact met mij opnemen. 

Neem contact op

Persoonlijke verhalen