naturepl.com / Doug Gimesy / WWF

Samen met bedrijven

WWF werkt met bedrijven aan een duurzame toekomst voor natuur én mens.

Impact maken kunnen we niet alleen

We staan voor gigantische uitdagingen. Van het bestrijden van klimaatverandering tot de transitie van ons voedselsysteem. En de gezondheid van onze rivieren, onze lucht en onze grond. Van 'business as usual' is geen sprake meer. We moeten van natuurverlies naar natuurwinst. Vandaag nog. Om samen te werken aan een natuurpositieve wereld voor ál het leven op aarde, hebben we iedereen nodig: jongeren, politici, boeren, burgers en bedrijven. Want natuur redden, is onszelf redden.

Dat betekent dat we moeten samenwerken met gelijkgestemde organisaties die onze visie op een duurzame toekomst delen. De bedrijvensector heeft een enorme invloed en het is onmogelijk om de grote problemen waarmee onze wereld wordt geconfronteerd, aan te pakken zonder het bedrijfsleven aan boord te hebben.

Steeds meer bedrijven en financiële instellingen zijn zich bewust van de risico’s die klimaatverandering en natuurverlies vormen voor hun bedrijf. Gelukkig laat een groeiend aantal bedrijven zien dat het mogelijk is om een positieve bijdrage te leveren aan de maatschappij en de natuur.

We werken op verschillende manieren constructief samen met bedrijven - van het vormen van strategische partnerschappen, tot het samen voeren van campagnes, het betrekken van werknemers en het inspireren van klanten.

Samenwerkingen

Een paar bedrijven en organisaties die samenwerken met WWF-NL

Yasmin Hargreaves Photography
Albert Heijn
Albert Heijn
Dille & Kamille
Dille & Kamille
Staffan Widstrand / WWF
Robeco
Robeco
Evelyn Pfeiffer
De VELUX Groep
De VELUX Groep

Waar werken we aan?

We werken op verschillende thema’s samen met het bedrijfsleven

David Bebber / WWF-UK
Transformatie van finance
Transformatie van finance
Jaime Rojo / WWF-US
Illegale ontbossing voorspellen
Illegale ontbossing voorspellen

Our Planet: Our Business

Bedrijven spelen een cruciale rol bij het bouwen aan een duurzame toekomst. Bekijk de trailer van onze film Our Planet: Our Business, geïnspireerd op de baanbrekende Our Planet-serie van Netflix.

Bekijk hier de hele film (38.11 min)

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Our Planet: Our Business, voor updates en inspiratie over duurzaam ondernemen en blijf op de hoogte van ons natuurbeschermingswerk.

Lees onze resultaten & updates

Evelyn Pfeiffer

De VELUX Groep

De VELUX Groep is ’s werelds grootste dakramenfabrikant. Al bijna 80 jaar creëert de VELUX Groep wereldwijd een betere leefomgeving voor mensen door te zorgen voor optimaal daglicht en frisse lucht. De VELUX Groep en WWF gaan wereldwijd samenwerken aan één van de meest ambitieuze CO2-neutrale plannen tot nu toe.
Meer info
WWF-UK

Palmolie Scorecard: internationale bedrijven schieten nog steeds tekort

Grote internationale voedings- en cosmeticabedrijven schieten tekort bij het stimuleren van duurzame productie van palmolie en het aanpakken van ontbossing. Dat staat in de internationale Palmolie Scorecard die het Wereld Natuur Fonds vandaag lanceert. Geen enkel bedrijf behaalt de topscore op de nieuwe randlijst, die beoordeelt wat wereldwijde merken doen om de negatieve effecten te verminderen die worden veroorzaakt door niet-duurzame inkoop van de meest gebruikte plantaardige olie: palmolie.
Meer info

De Plastic Pledge voor de toerismebranche: één jaar later

Sinds 26 september 2019 tekenden 200 bedrijven en toerisme-organisaties de International Tourism Plastic Pledge. Een initiatief van MVO-Nederland gesteund door WWF. We zien meer en meer plastic in de natuur en op onze vakantiebestemmingen en dat willen we niet. Vol energie en goede ging iedereen aan de slag om samen plasticvervuiling te stoppen, maar de coronacrisis heeft ons allemaal echter twee stappen achteruit doen zetten in plaats van vooruit.
Meer info