WWF / Jaap van der Waarde

Hallo, ik ben Floris en in dit blog vertel ik over wat duurzame voedselproductie in met name tropisch Afrika. Bijna 8 jaar lang heb ik in Kenia gewoond en gewerkt, een geweldige ervaring! Mijn werk richtte zich op projecten die natuurbehoud en duurzame ontwikkeling in Oost en Centraal Afrika bevorderden. Later was ik ook betrokken bij het verbeteren van internationale toeleveringsketens, vooral voor cacao uit West-Afrika, en het herstellen van uitgeputte landbouwgronden met natuurvriendelijke methoden.

Tijdens mijn werk ben ik betoverd geraakt door de prachtige natuur van de tropische bossen, strekkend van het Kongobekken in Afrika tot aan de Grote Meren in Noord-Amerika. Ik realiseerde me steeds meer dat mensen een centrale rol spelen in deze landschappen. Inheemse volkeren en lokale gemeenschappen hebben deze machtige natuur als hun thuis en hebben net zulke belangrijke behoeften en dromen als ik. Helaas heb ik ook gezien hoe armoede en ongelijkheid bijdragen aan ontbossing en andere problemen. Daarom geloof ik dat we niet moeten kiezen tussen natuurbehoud en menselijke ontwikkeling; beide zijn essentieel.

Gelukkig draagt mijn werk bij WWF bij aan het ondersteunen van kleinschalige boeren, zodat zij een beter inkomen kunnen verdienen en in hun basisbehoeften kunnen voorzien. Zo kunnen we een toekomst creëren waarin zowel de natuur als de mensen gedijen. Het is een eer en een voorrecht om hieraan bij te dragen!

Artikelen van Floris

Floris D'Udine
25 april 2024

Blog,Floris,cacao

De hoge prijs van goedkope chocolade voor boer en natuur

Lees verder

Blijf op de hoogte

Ontvang inspiratie, acties, duurzame tips en het laatste natuurnieuws van WWF in je mail én krijg 10% korting in onze duurzame webshop (inschrijven mag vanaf 16 jaar, korting is van toepassing op hele assortiment met uitzondering van Bosje Bomen en alle boeken).