Oceanenexpert Nathalie en haar blog

In het voorjaar van 2016 veranderden twee blauwe vinvissen mijn leven. Ik stond toen voor het eerst op de boeg van een 'whale watch' schip. Destijds had ik de Bachelor milieubeleid aan de Universiteit van Utrecht op zak en was ik bezig met de afronding van mijn Master natuurbescherming aan Wageningen Universiteit. Het zien van de allergrootste dieren die ooit geleefd hebben en die tegelijkertijd zó kwetsbaar zijn, deed mij realiseren dat ik wilde werken aan de bescherming van walvissen en andere zeedieren.

Na mijn afstuderen ben ik daarom als gids bij een 'whale watching' bedrijf op de Azoren aan de slag gegaan. Dat was een fantastische tijd vol met bijzondere waarnemingen van walvissen en dolfijnen, maar ook haaien, roggen en zeeschildpadden. Het was geweldig om dagelijks oog in oog te staan met deze dieren. Maar ik zag niet hoe ik hun leven positief kon beïnvloeden. Ik wilde écht een verschil gaan maken voor het leven in zee. Daarom startte ik met de Master zeezoogdierwetenschap aan de Universiteit van St. Andrews in Schotland, waarvoor ik onder andere mee mocht op een prachtige expeditie naar Antarctica. En met deze kennis, ervaring en vaardigheden begon ik eind 2018 bij het Wereld Natuur Fonds.

In mijn werk als oceaan-expert staat als centraal doel de vermindering van menselijke impact op walvisachtigen en andere zeedieren op internationale schaal. Via het Protecting Whales and Dolphins initiatief zet ik mij bijvoorbeeld in voor oplossingen voor bedreigingen zoals onderwatergeluid en verstrikking in visnetten. Nu draag ik via WWF dus werkelijk bij aan de bescherming van oceanen en alles wat daarin leeft. Hierover vertel ik jullie graag meer in mijn blogs.

Artikelen van Nathalie

14 juli 2022

Haai,HaaiBedreigingen,HaaiBeschermen,Walvishaai

Hoop voor haaien en roggen

Lees verder
25 februari 2022

Blog,Oceanen,Bruinvis

Dodelijke hindernisbanen in de oceanen

Lees verder
17 februari 2022

Walvissen en plankton: klimaathelden van de oceanen

Lees verder
28 oktober 2021

Blog,Oceanen,Bruinvis

Missie bruinvis

Lees verder

Blijf op de hoogte

Ontvang inspiratie, acties, duurzame tips en het laatste natuurnieuws van WWF in je mail én krijg 10% korting in onze duurzame webshop (inschrijven mag vanaf 16 jaar, korting is van toepassing op hele assortiment met uitzondering van Bosje Bomen en alle boeken).