Wildlife Expert Femke en haar blog

Mijn naam is Femke Hilderink. In 2011 kwam ik als stagiaire binnen bij WWF toen ik Forest & Nature Conservation studeerde aan de Wageningen Universiteit. Na mijn stage kon ik aan de slag in het wildlifeteam, iets wat ik had gehoopt! Toevallig vond ik laatst een opstel uit de eerste klas van de middelbare school waarin ik had geschreven dat ik later bij WWF wilde werken. Die droom is dus uitgekomen!

Ik houd me vooral bezig met sneeuwluipaarden en tijgers. Dit betekent dat ik intensief contact onderhoud met collega’s die het daadwerkelijke veldwerk doen in bijvoorbeeld Mongolië en Rusland. Dat element vind ik wel het mooiste van mijn werk, zorgen dat zij hun werk goed kunnen doen, naast deel uitmaken van internationale natuurbescherming. En het persoonlijke contact met vreemde talen en culturen is heel bijzonder.

Als mensen hun vee verliezen of zelf gewond raken door een tijger, of ander wild dier, wordt het probleemdier vaak uit wraak of angst gedood. Voor sommige diersoorten is dit is een reële bedreiging voor hun voortbestaan. Samen met mijn collega Gert coördineer ik een werkgroep voor het hele WWF-netwerk rondom dit thema. We wisselen kennis en ervaringen uit en zorgen voor oplossingen op de grond. We proberen daar overheden en financiële instellingen bij te betrekken zodat er in onze projectgebieden meer aandacht en geld is om dit probleem aan te pakken.  

Artikelen van Femke

femke hilderink close-up
25 januari 2022

Blog,Tijger,TijgerBedreigingen,TijgerBeschermen

De tijger in China, alom aanwezig in de samenleving maar bijna verdwenen in de natuur

Lees verder
femke hilderink close-up
20 oktober 2020

Blog,Sneeuwluipaard

Formuleren van een nieuwe strategie saai??

Lees verder
femke hilderink close-up
21 april 2019

Blog,Wildlife

Wilde dieren en mensen in de Katha-corridor

Lees verder
femke hilderink close-up
29 maart 2019

Blog,Sneeuwluipaard

Een betoverende nacht in het land van de sneeuwluipaard

Lees verder

Blijf op de hoogte

Ontvang inspiratie, acties, duurzame tips en het laatste natuurnieuws van WWF in je mail én krijg 10% korting in onze duurzame webshop (inschrijven mag vanaf 16 jaar, korting is van toepassing op hele assortiment met uitzondering van Bosje Bomen en alle boeken).