Daniël Nelson

Ingeborg vertelt over Centraal-Afrika in haar blog

Hi! Mijn naam is Ingeborg. Ik kom oorspronkelijk uit Estland, maar de afgelopen tien jaar woonde en werkte ik in onder andere Zwitserland, Afrika en Nederland. Bij het Wereld Natuur Fonds heb ik de mooie baan van Landscape Lead Centraal-Afrika.

Al zo lang ik me kan herinneren heb ik een passie voor natuurbescherming. Als kind had ik het geluk om op te groeien met de wildernis als achtertuin. Ik bracht al mijn vrije tijd door met wandelen, kajakken en skiën. Afgaand op mijn eigen jeugd, denk ik dat mensen beschermen waar ze van houden. Als mensen bijzondere momenten beleven in de natuur, ontdekken ze hun liefde voor dit soort plekken. Ik hoop dat mijn werk mensen inspireert om naar buiten te gaan en zelf verliefd te worden op de natuur om hen heen. 

Dankzij mijn werk voor het Wereld Natuur Fonds kom ik in bijzondere en complexe gebieden. Met mijn blogs wil ik je verhalen vertellen over ons werk met lokale gemeenschappen in een van de belangrijkste wildernissen op aarde: het Congo-bekken. Natuurlijk wil ik je ook de fantastische dieren die er leven laten zien. Hopelijk inspireren deze verhalen je, om naar buiten te gaan en de natuur met andere ogen te bekijken.

Artikelen van Ingeborg

Portretfoto van Ingeborg
06 januari 2022

Blog,TropischAfrika,bosolifant

Een avontuur door het regenwoud van het Congobekken

Lees verder
Portretfoto van Ingeborg
18 augustus 2021

Blog,TropischAfrika,bosolifant

Minder stroperij, meer conflicten: bosolifanten in Republiek Congo

Lees verder
Portretfoto van Ingeborg
17 mei 2021

Blog

Wereldprimeur: eerste videobeelden van Bouviers rode franjeaap!

Lees verder
Portretfoto van Ingeborg
11 maart 2020

Blog,TropischAfrika,bosolifant

In de voetsporen van de Baka

Lees verder

Blijf op de hoogte

Ontvang inspiratie, acties, duurzame tips en het laatste natuurnieuws van WWF in je mail én krijg 10% korting in onze duurzame webshop (inschrijven mag vanaf 16 jaar, korting is van toepassing op hele assortiment met uitzondering van Bosje Bomen en alle boeken).