Jaime Rojo / WWF-US

In 2008, tijdens een stage in El Salvador voor mijn studie tropische bosbouw, gingen mijn ogen open. Wat een ongelooflijk bijzondere plekken bestaan er op aarde, met de meeste fantastische dieren. Ik had daar het geluk om bij elke veldtrip mee te mogen voor ecologisch onderzoek. De diversiteit aan dieren die ik toen in een maand of 8 heb mogen leren kennen, heeft mijn blik op de wereld veranderd. Zo rolde ik na deze stage in een vleermuizenonderzoek in Mexico, en vervolgens via de master klimaatwetenschappen op de Wageningen Universiteit in een aantal projecten in Bolivia.

Vervolgens kwam ik terecht in het bedrijfsleven, maar de tropen en de natuur bleven me trekken. Toen er in 2018 een mogelijkheid kwam om bij WWF te gaan werken als adviseur Latijns-Amerika, heb ik die kans gegrepen. De reikwijdte van een internationale organisatie als die van WWF, de sectoren en mensen waar we mee samenwerken, en wat we samen allemaal kunnen bereiken voor mens en natuur, dat inspireert me enorm.

Moniek en collega Chantal in de Pantanal @Moniek Wulms

Mijn werk bij WWF

Bij WWF heb ik nu de mooie baan als landschapscoördinator, voor twee prachtige en unieke natuurgebieden in het hart van Zuid-Amerika: de Cerrado & de Pantanal. Letterlijk twee pareltjes: de Cerrado is de meest biodiverse savanne van de wereld, en de Pantanal het grootste wetland wereldwijd. Mijn collega’s daar, bij WWF-Paraguay, WWF-Bolivia en WWF-Brazilië, maken veel mee. Soms mag ik ook het veld in, en bezoek ik een project.

Met eigen verhalen en ook met verhalen van mijn collega’s daar, hoop ik een beetje van mijn liefde voor deze regio en de natuur in het algemeen over te kunnen brengen, en jullie mee te nemen naar deze bijzondere gebieden.

Artikelen van Moniek

portretfoto Moniek Wums
04 januari 2024

Nieuws,Pantanal,Cerrado,ZuidAmerika,Klimaat

Zorgwekkend recordaantal branden in de Pantanal

Lees verder

Blijf op de hoogte

Ontvang inspiratie, acties, duurzame tips en het laatste natuurnieuws van WWF in je mail én krijg 10% korting in onze duurzame webshop (inschrijven mag vanaf 16 jaar, korting is van toepassing op hele assortiment met uitzondering van Bosje Bomen en alle boeken).