Arjan vertelt over Nederlands Cariben in zijn blog

Ik werk sinds 2016 voor het oceanenteam van WWF. Hiervoor was ik tropisch marien onderzoeker op Curaçao en op Aldabra in de Seychellen. Ook was ik directeur van een lokale natuurorganisatie op de Seychellen met als doel de verduurzaming van visserij. Samen met lokale bedrijven werkten we aan het herstellen van kleine eilanden als toevluchtsoord voor ernstig bedreigde dieren.

Met eigen ogen heb ik gezien hoe schitterend een ongerept koraalrif kan zijn, maar ook wat de gevolgen kunnen zijn van klimaatverandering, vervuiling en overbevissing. Ik probeer er alles aan te doen om de bijzondere onderwaternatuur te behouden.

Voor WWF zet ik me in om de koraalriffen op onze eigen Nederlandse Caribische eilanden te beschermen. Ook werk ik in de hele Caribische regio voor belangrijke soorten zoals zeeschildpadden en haaien.

Artikelen van Arjan

Close-up van Arjan de Groene
12 augustus 2021

Blog,Tijgerhaai,Haai

Haaien taggen, hoe doe je dat?

Lees verder
Close-up van Arjan de Groene
05 augustus 2021

Blog,Tijgerhaai,Haai

Tijgerhaaien taggen

Lees verder
Close-up van Arjan de Groene
01 april 2020

Blog,Plastic,OceanenVervuiling,NederlandCaribisch,Oceanen

Natuurbescherming in tijden van Corona

Lees verder

Blijf op de hoogte

Ontvang inspiratie, acties, duurzame tips en het laatste natuurnieuws van WWF in je mail én krijg 10% korting in onze duurzame webshop (inschrijven mag vanaf 16 jaar, korting is van toepassing op hele assortiment met uitzondering van Bosje Bomen en alle boeken).