Humberto Tan

Merijn blogt over de Amazone en het Atlantisch Regenwoud

Het moment dat ik verliefd werd op het regenwoud weet ik nog precies. Ik zat in een vliegtuigje dat ging landen. Zodra we onder de wolken daalden, strekte zich een zee van groen onder me uit. Even later werden we in een bootje op de rivier overvallen door een verfrissende tropische regenbui. De grijns die toen op mijn gezicht verscheen, is er lang niet meer afgegaan! Nog steeds is het regenwoud een van mijn grote liefdes. Nergens is het leven zo complex en komt alles zo mooi tot bloei als daar.

Natuur zat er bij mij al vroeg in. Zodra ik oud genoeg was, ging ik elk weekend op pad met de Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie. En ook nu ga ik graag zoveel mogelijk de natuur in, op zoek naar vogels, insecten en andere dieren. Het was dan ook geen verrassing dat ik tropische en natuurbeschermingsecologie ging studeren. Na mijn studie heb ik aan natuurbescherming en duurzame ontwikkeling gewerkt in onder andere Ethiopië, Colombia en de Filipijnen. Ik had nooit gedacht dat ik uiteindelijk bij deze mooie club in Nederland zou belanden om te werken aan de bescherming van twee prachtige gebieden: de Amazone en het Atlantisch Regenwoud.

Artikelen van Merijn

15 december 2021

SOSbos

Een dagboek van mijn werkbezoek

Lees verder
01 juli 2021

Amazone,AtlantischRegenwoud,Jaguar,ontbossing

Brazilië: natuurlijke rijkdom en armoedig beleid

Lees verder
22 februari 2021

Blog,Podcast

Podcast Wandeling

Lees verder
16 december 2020

Blog,AtlantischRegenwoud

Meet the tree

Lees verder
28 oktober 2020

Blog,AtlantischRegenwoud

4 planten met power

Lees verder

Blijf op de hoogte

Ontvang inspiratie, acties, duurzame tips en het laatste natuurnieuws van WWF in je mail én krijg 10% korting in onze duurzame webshop (inschrijven mag vanaf 16 jaar, korting is van toepassing op hele assortiment met uitzondering van Bosje Bomen en alle boeken).