Merijn van Leeuwen
Expert Amazone en Atlantisch Regenwoud
22 februari 2021

Podcast Wandeling 

Tijdens de week met sneeuw- en ijspret in februari heb ik voor het eerst een Podcast Wandeling gemaakt. ’s Ochtends in alle vroegte, mijn favoriete tijd van de dag om dieren te spotten, ploegde Femke Pluijm door de sneeuw naar Driebergen waar ik woon.

Femke wandelt voor deze serie podcasts door de Nederlandse natuur, dan weer eens samen met een duurzame ondernemer en een andere keer met een ecoloog zoals ik. Ze was benieuwd wat ik als boomist van WWF allemaal doe.

Het leek mij leuk om onze struintocht te beginnen langs tuinen bij mij in de buurt. Zo kon ik Femke meteen laten zien hoeveel impact wij kunnen maken met onze eigen tuinen, door inheemse soorten te planten en zo biodiversiteit te vergroten. Vervolgens nam ik haar mee naar een van de oudste bossen van Nederland; Noordhout. Dat was voor mij meteen een mooi bruggetje om los te gaan over mijn liefde voor het Atlantisch Woud.

Ga je mee met ons het bos in? Je kunt de Podcast Wandeling hier beluisteren. Laat me ook vooral weten wat je ervan vond!

Merijn van Leeuwen
Expert Amazone en Atlantisch Regenwoud
Bekijk meer artikelen

Wil je meteen zelf in actie komen?

Koop een Bosje Bomen!

Bosje bomen
Bosje bomen
Het mooiste cadeau op aarde! Voor elk gegeven Bosje Bomen herstellen wij een stuk bos in het Atlantisch Regenwoud, en we sturen nog een leuk aandenken naar de ontvanger.

Blijf op de hoogte

Ontvang inspiratie, duurzame tips, het laatste natuurnieuws van WWF én 10% korting in onze duurzame webshop (ca. 2 mails per maand).