Maak je huis (wegwerp)plasticvrij

Verandering begint bij jezelf! Het makkelijkste waar je mee kunt beginnen is het vervangen van plastic wegwerpproducten in je eigen huis en gebruik. Hoe gaat dat? We geven je vier stappen naar leven vrij van wegwerpplastics.

4 stappen

Stap 1: Welke plastics kunnen weg?

Stel vast waar jij in je eigen gebruik of in je huis nog wegwerpplastics gebruikt. Check hieronder onze top 10 van meest voorkomende wegwerpplastics op onze Noordzeestranden, om te zien van welke producten we af moeten!

10 meest gevonden wegwerpartikelen

Bronnen: Europese Commissie, Stichting De Noordzee, Schone Rivieren, Plastic Soup Foundation

Stap 2: Alternatief zoeken

Voor veel wergwerpproducten is inmiddels een alternatieve oplossing te vinden. Bekijk voor welke producten een herbruikbare variant beschikbaar is. 

Stap 3: Actie!

Koop alternatieve producten in onze webshop: Stap over van plastic rietjes naar bamboe rietjes, vervang de plastic boterhamzakjes voor een leuke lunch baggie, gebruik een Dopper in plaats van een wegwerpflesje of geef je kinderen een Drink in the Box als alternatief voor de wegwerpdrinkpakjes. De vochtige wegwerpdoekjes vervang je door wasbare babydoekjes of wasbare make-up schijfjes. En in plaats van al die plastic tasjes en zakjes gebruik je voortaan een opvouwbaar tasje en handige 100% biologische groente- of fruitzakjes.

Stap 4: Deel jouw verhaal

Laat ons weten hoe jij jouw leven vrij van wegwerpplastics aan het maken bent. Deel je verhaal op sociale media met de hashtag #FreeTheSea of mail naar info@wwf.nl met Free The Sea in je onderwerpregel.

Istockphoto.com / WWF

Wat kan ik nog meer doen?

Geef een eenmalige gift

Doneer

Help ons de afvalstroom van plastic te stoppen. Elk bedrag, hoe klein ook, helpt!