Omschrijving

De introductie van plastic heeft een enorme verandering teweeg gebracht in de wereld. Het is goedkoop, veelzijdig, sterk, hygiënisch, weegt weinig en gaat lang mee. Waar zouden we zijn zonder plastic in bijvoorbeeld de auto-industrie of de medische wereld? We kunnen plastic dan ook niet meer wegdenken uit ons leven. Echter: we zijn plastic ook steeds meer voor eenmalig gebruik gaan inzetten: plastic tassen, waterflesjes, rietjes, koffiebekers. Al dat weggegooide eenmalig gebruikte plastic vormt een steeds groter wordend probleem, waar we met elkaar echt iets aan moeten gaan doen.

Moeder en dochter Louise Williams en Clara Williams-Roldan geven in Minder plastic informatie over het plasticprobleem en komen tegelijk met een heleboel handige en haalbare tips om je te helpen minderen in bijvoorbeeld de keuken, de badkamer en met je kleding.

De Nederlandse overheid en milieuorganisaties zijn ook bezig om het plasticgebruik en -afval terug te dringen. Achter in het boek komt een aantal van deze initiatieven aan bod.

Specificaties
Merk:
Uitgeverij Zilt
Aantal pagina's:
224
Auteur:
Clara Williams Roldan en Louise Williams
Publicatie jaar:
2021
ISBN nummer:
9789493198012

De vertaling van een bestseller

Het boek Minder Plastic is de Nederlandse vertaling van het succesvolle boek Quitting Plastic, waarin moeder en dochter Louise Williams and Clara Williams Roldan eenvoudige en praktische manieren laten zien om het gebruik van plastic in je dagelijks leven te minderen. 

Laat je inspireren en help mee tegen de plastic soep.

Dit vind je misschien ook leuk