Omschrijving

Earth’s Own Cuisine is het eerste kookboek van The Farm Kitchen. In het boek vind je meer dan 76 groenterecepten voor thuis en tips om minder voedsel te verspillen. Natuurlijk koken we met de seizoenen mee en zijn de recepten ook geschikt voor doordeweeks. Goed eten begint volgens ons bij een goede bodem, houdt rekening met de seizoenen en maakt gebruik van verse producten van lokale boeren. Ons doel is om mensen opnieuw met de aarde te verbinden en ze kennis te laten maken met de smaken van het land. Wij geloven namelijk in een wereld waar ons eten de aarde niets kost, maar hem juist herstelt. Good soil, good food, good people.

Bestel hier de speciale WWF-versie van Earth’s Own Cuisine met extra informatie over hoe je aardig kunt eten. Ons eetgedrag is namelijk de grootste oorzaak van natuurverlies wereldwijd. Met een paar simpele aanpassingen op je bord kun je al zorgen voor meer natuur. Dat noemen we Aardig Eten. Want het is aardig voor de natuur en aardig voor jezelf.

“We willen een duurzaam en gezond voedselsysteem dat in balans is met onze natuur en genoeg voedzaam voedsel biedt voor huidige en toekomstige generaties. Door stapsgewijze aanpassingen aan ons huidige menu, zoals meer plantaardig en meer lokaal eten, verlagen we de milieu-impact enorm. Dus waar wachten we nog op? “ 

Corné van Dooren, Adviseur duurzaam eten WWF-NL 

Hoe en wat

The Farm Kitchen, opgericht door groente-chef Jonathan Karpathios en nature impact ondernemer Xander Meijer, gaat voor food discovery van lokaal, goed eten. Sinds 2018 werken de ondernemers gezamenlijke aan een voedselketen die in alle opzichten goed voedt; goede grond, goed eten en vitaal voor aarde en mens. Hiervoor werd het flagship restaurant in het Pharos gebouw in Hoofddorp geopend voor lunches en evenementen, en biedt het bedrijf catering voor thuis en het bedrijfsleven. In alle concepten wordt enkel gekookt met verse, dagelijks geoogste en voornamelijk biologische ingrediënten. Zo gaat The Farm Kitchen voor good soil, good food, good people.

Specificaties
Afmetingen:
22 x 25,5 x 2,5 cm
Aantal pagina's:
266
Auteur:
Jonathan Karpathios
Publicatie jaar:
2023
ISBN nummer:
9789021040233

Enkele pagina's uit het boek

Dit vind je misschien ook leuk