Omschrijving

Bomen planten is belangrijk en vooral leuk om te doen. Ze leven lang, vragen weinig onderhoud en hun schoonheid neemt met de jaren toe. Maar waarom staan ze dan niet in elke tuin? Met dit boek willen we daar verandering in brengen.
De vele praktische tips helpen je om je tuin om te toveren tot een inheems minibos. Met meer bomen in je tuin trek je vogels, vlinders en bijen aan, draag je bij aan meer biodiversiteit en verminder je de effecten van klimaatverandering, zoals hittestress en wateroverlast. Iedere beginner kan dit en het is al mogelijk vanaf vijf vierkante meter.

Onderzoek laat zien dat alleen kijken naar bomen al stressverlagend werkt en dat mensen met meer soorten vogels in de tuin gelukkiger zijn. Sla dit boek open, kies een paar (kleine) bomen die zich thuis voelen in jouw tuin en tover je buitenruimte om tot een inheems minibos.

Hoe en wat

Over de auteurs: 

Daan Bleichrodt is productontwikkelaar, schrijver en tekenaar. De afgelopen jaren leidde hij bij IVN natuureducatie de Tiny Forest beweging in Nederland en plantte meer dan 170 Tiny Forests op schoolpleinen, in buurten en op bedrijventerreinen.

Maarten Bruns is milieudeskundige, schrijver en productontwikkelaar. Hij werkt bij het Wereld Natuur Fonds (WWF) aan klimaatadaptatie en natuurherstel in Nederland. Hij ontwikkelde afgelopen jaren meerdere praktische tuinconcepten waar tuinbezitters direct mee aan de slag kunnen.

Specificaties
Merk:
KNNV Uitgeverij
Afmetingen:
17 x 21 cm
Aantal pagina's:
144
Auteur:
Daan Bleichrodt en Maarten Bruns
Publicatie jaar:
2023
ISBN nummer:
9789050118927

Dit vind je misschien ook leuk