Omschrijving

Ontdek hoe eten het startpunt kan zijn om onze klimaatcrisis op te lossen. Begrijp wat duurzaam eten is en breng het direct in praktijk met 40 alledaagse recepten.

Of je nu elke dag vlees eet of al jaren vegetariër bent, we zijn allemaal op reis. Dit boek werkt als een kompas om ons de juiste richting te wijzen.

Ga met auteur Frank Holleman mee op zijn ontdekkingstocht door de wereld van klimaatverandering en voedsel. Het eerste deel is een brede blik op onze rol als individu en het verkennen van een nieuwe versie van 'Het Goede Leven'.

Van daaruit zoomt het boek in op ons eten als een van de belangrijkste gebieden waarop onze persoonlijke keuzes een enorm verschil kunnen maken. Ons voedsel veroorzaakt één derde van alle broeikasgassen. Hoe komt dat en wat kunnen we eraan doen? Frank bespreekt de wetenschap rondom vlees, zuivel, biologisch, seizoensgebonden, plastic, lokaal voedsel en meer. Hij vergelijkt de impact van verschillende keuzes en deelt wat dit allemaal betekent voor ons dagelijks leven.

  • Deel 1: Waarom maken onze individuele keuzes uit? Wat kunnen jij en ik doen aan klimaatverandering?
  • Deel 2: Een blik op het voedselsysteem en hoe het een klimaatoplossing kan zijn
  • Deel 3: Welke voedselkeuzes maken uit (en welke niet)
  • Deel 4: Reflecties over duurzaam vlees
  • Deel 5: Het gaat om meer dan alleen ons eten
Hoe en wat

Hi, wij zijn de oprichters van Fork Ranger Mareike en Frank. Toen we erachter kwamen dat één derde van alle broeikasgassen van ons voedselsysteem komt, wilden we hier iets aan doen.

Onze missie is om het zo makkelijk mogelijk te maken om klimaatvriendelijk te eten. We gebruiken data en storytelling om te laten zien welke keuzes het meeste uitmaken en ontwikkelen makkelijke recepten om kennis in praktijk te brengen.

Er zijn heel veel verschillende klimaatoplossingen en we hebben ze allemaal nodig. Maar het speciale wat betreft ons eten is dat onze persoonlijke keuzes een groot verschil maken. Dat betekent dat iedereen aan de oplossing kan bijdragen, elke dag opnieuw. En we kunnen beginnen met kleine stapjes.

Hoe duurzaam is het boek?
Als je één keertje 4 porties Smokey Chili zonder vlees in plaats van met rundvlees maakt, heb je al 6.6 keer meer CO2 bespaard dan de CO2-emissies van het boek. 

Specificaties
Afmetingen:
22 x 28 x 2 cm
Aantal pagina's:
176
Auteur:
Frank Holleman
Publicatie jaar:
4e druk (2023)
ISBN nummer:
9789090353258

Met 40 makkelijke recepten

Tussen de hoofdstukken staan 40 eenvoudige recepten (waarvan 38 hoofdgerechten). De meeste gebruiken bekende ingrediënten en eenvoudige bereidingsstappen, maar vaak in verrassend lekkere combinaties. Ze bevatten altijd verschillende groenten en een bron van eiwitten.

De recepten zijn ontworpen voor de gemiddelde thuiskok, maar bieden ook interessante combinaties voor meer ervaren personen. Het merendeel van de recepten is volledig plantaardig en de andere kunnen gemakkelijk worden omgezet in een plantaardige versie.

Enkele pagina's uit het boek

Dit vind je misschien ook leuk