© Adam Dederer

Kom in actie

Word ook donateur van WWF

€ 2,95 per maand

Met € 2,95 draag je bijvoorbeeld al bij aan het plaatsen van een cameraval om de jaguar en zijn leefgebied beter te kunnen beschermen.

 • 3 keer per jaar het digitale magazine Be one with nature
 • 1 keer per maand inspiratie, duurzame tips en het laatste nieuws uit de natuur in je mail

€ 5,95 per maand

Stuk verbrand bos in Colombia vanuit de lucht
+ gratis kleine knuffel

Met jouw maandelijkse bijdrage van    € 5,95 kunnen we bijvoorbeeld 9 m2 bos herstellen in het Atlantisch Regenwoud.

 • Welkomstcadeau: een lieve, zachte verrassingsknuffel (15 cm)
 • 3 keer per jaar het papieren of digitale magazine Be one with nature
 • 1 keer per maand inspiratie, duurzame tips en het laatste nieuws uit de natuur in je mail

€ 9,95 per maand

zeeschildpad in zee die een plastic zak in de bek heeft
+ gratis koala knuffel

Met € 9,95 per maand draag je bijvoorbeeld al bij aan een afval-opvangsysteem in een rivier waardoor er geen plastic in de zee komt.

 • Welkomstcadeau: een lieve, zachte en levensechte koalaknuffel (28 cm)
 • 3 keer per jaar het papieren of digitale magazine Be one with nature
 • 1 keer per maand inspiratie, duurzame tips en het laatste nieuws uit de natuur in je mail

Al 160 nieuwe donateurs gingen je deze week voor!

Kom in actie voor winst voor iedereen

Elke 2 seconden verdwijnt een stuk bos ter grootte van een voetbalveld, het leven in de Nederlandse natuur neemt in razend tempo af en 90% van de zeevogels heeft kleine stukjes plastic in zijn buik. De natuur heeft jou hard nodig. Doe je ook mee? Samen met 606.000 Nederlandse donateurs kunnen we als grootste internationale natuurbeschermingsorganisatie het verschil maken.

Motivaties van onze donateurs

Wat doet WWF met mijn geld?

Van elke euro die wij het afgelopen jaar ontvingen, ging in totaal 85 cent naar natuurbescherming in het buitenland, Nederland en naar voorlichting & educatie. 15 cent hebben wij besteed aan beheer, administratie en fondsenwerving. Dit doen we volgens het CBF (Centraal Bureau Fondsenwerving) heel goed! Volgens het CBF mag namelijk van elke euro die een goed doel ontvangt, €0,20 worden besteed aan overheadkosten. Onder deze overheadkosten vallen bijvoorbeeld fondsen- en ledenwerving, personeelskosten, huisvestingskosten, reclame en drukwerk. De overige €0,80 moet worden besteed aan de primaire doelstelling van het goede doel. Dankzij ons goede werk mag WWF zich een CBF Erkend Goed Doel noemen.

Wat is het belangrijkste doel van WWF?

Wereld Natuur Fonds is een natuurbeschermingsorganisatie die zich wereldwijd inzet voor de bescherming van bedreigde plant- en diersoorten én hun leefomgeving. De belangrijkste doelstelling van WWF is het beschermen van de biodiversiteit op aarde. Onze missie is even uitdagend als helder: werken aan een wereld waarin de mens leeft in harmonie met de natuur. Een vitale en veerkrachtige natuur, die we vol trots kunnen doorgeven aan de generaties na ons. Daarnaast werken we samen met burgers, overheden en bedrijven aan oplossingen voor een verantwoord en duurzaam gebruik van natuurlijke hulpbronnen.

Hoe lang werken jullie al voor de natuur?

In bijna 60 jaar zijn we uitgegroeid tot de grootste natuurbeschermingsorganisatie ter wereld. Ons panda-logo is hiervoor een welbekend symbool geworden wat in vele landen wordt herkend. Samen met natuurliefhebbers uit ons wereldwijde netwerk van donateurs, vrijwilligers, het bedrijfsleven, lokale bevolkingen en regeringen werken we aan projecten met allen hetzelfde doel: het beschermen van ecosystemen en de biodiversiteit.

WWF werkt internationaal aan maar liefst 3000 projecten.

Waar we aan werken

Van het beschermen van iconische diersoorten zoals de olifant en tijger tot het tegengaan van plastic soep. Van het strijden tegen illegale ontbossing in de Amazone tot het beschermen van de Noordzee in Nederland zelf: we werken altijd wel aan een project dat aansluit op jouw interesse.

Klimaatverandering
 • Jaar na jaar worden er onheilspellende warmterecords gebroken. Met de huidige internationale klimaatplannen gaan we richting een wereldwijde opwarming van 3,2°C. Een dergelijke temperatuurstijging heeft grote gevolgen voor mens en natuur. Daarom zet WWF zich hiervoor in!
55 Afrikaanse olifanten per dag gedood
 • Ongeveer 90% van de Afrikaanse olifanten is in de afgelopen eeuw weggevaagd, voornamelijk vanwege de ivoorhandel. WWF strijdt tegen deze stroperij door o.a. intensief samen te werken met regeringen voor een betere handhaving van het internationale handelsverbod.
Natuur in eigen land
 • Het gaat slecht met de Nederlandse natuur. Een belangrijke oorzaak hiervan is een overmaat aan stikstof die terechtkomt in natuurgebieden. We werken er op verschillende manieren hard aan om de kostbare Nederlandse natuur te beschermen.

Vecht voor jouw wereld!