Neil Ever Osborne / WWF-US

Toekomstkunde: gratis lesmateriaal over natuur, klimaat, duurzaamheid en wilde dieren

Hoe kunnen we je helpen?

Ik geef les in groep 5 t/m 8

Al 5.500 leerkrachten doen mee!

Gratis wekelijks een actuele les in je mailbox. Kinderen kunnen zelfstandig met Toekomstkunde bezig en leren over natuur, klimaat en duurzaamheid.

Ik geef les in groep 3 of 4

Kind stelt een vraag tijdens een les op school van WWF
Vanaf september!

Iedere twee weken een gratis les over Nederlandse natuur en duurzaamheid. Met focus op meningsvorming en creativiteit.

Ik zoek lessen voor thuis

Een kind is bezig met toekomstkunde

Leuke werkbladen voor kinderen thuis. Over bijvoorbeeld het zelf kweken van eten, wegwerpplastic en watergebruik.

Toekomstkunde WWF logo WWF

Wat is Toekomstkunde?

Gratis lesmateriaal voor groep 5 t/m 8 van het basisonderwijs over natuur, klimaat, duurzaamheid en wilde dieren, waarbij kinderen zelf ontdekken wat zij kunnen doen voor een betere aarde.

Leerkrachten kunnen de lessen van Toekomstkunde gebruiken om duurzaamheid op een simpele manier een belangrijke plek te geven in hun onderwijs.

 

Aanmelden als leerkracht

In Cijfers Toekomstkunde

5.512

Deelnemende leraren

3.181

Scholen met Toekomstkunde

8

Beoordelingscijfer uit enquête

Toekomstkunde bij Koffietijd

Het programma Koffietijd (RTL) maakte een interessant item over het lesaanbod van WWF.

Samen in actie

Van vlaggetjes tot aan posters en oplossingen om de natuur een handje te helpen. De lessen Toekomstkunde nodigen uit om creatief te denken én laten kinderen zelf ontdekken hoe ze kunnen bijdragen aan een betere wereld. Benieuwd wat er al met Toekomstkunde bereikt is?

Lees verder

Duizenden kinderen komen in actie met Toekomstkunde

Dit schooljaar lanceerde het Wereld Natuur Fonds een nieuw aanbod voor het basisonderwijs: Toekomstkunde. Met Toekomstkunde leren kinderen in groep 5 t/m 8 aan de hand van actualiteit over natuur, klimaat, duurzaamheid en wilde dieren, waarbij ze zelf ontdekken wat ze kunnen doen voor een betere wereld. Binnen vier maanden worden de Toekomstkunde-lessen al gebruikt op de helft van alle Nederlandse basisscholen, een mooi resultaat!
Meer info

WWF lanceert lesaanbod Toekomstkunde

Op maandag 9 september ontvingen ruim 3.000 leerkrachten in het basisonderwijs de eerste les Toekomstkunde, met als onderwerp de bosbranden in de Amazone. Het is de start van een nieuw lesprogramma waarmee het Wereld Natuur Fonds kinderen wil laten ontdekken hoe zij kunnen bijdragen aan een betere toekomst voor de aarde.
Meer info

Nieuw gratis WWF-lesaanbod over nu én later

Kinderen zien en horen veel over de wereld. Met Toekomstkunde wil WWF tegemoetkomen aan de nieuwsgierigheid en betrokkenheid van kinderen bij de wereld.
Meer info

Toekomstkunde is ontwikkeld in samenwerking met Patsboem educatief en is tot stand gekomen met dank aan Ars Donandi en het Mevrouw A. Th. Vogler Fonds.