Ola Jennersten / WWF-Sweden

Toekomstkunde Junior Lessen voor groep 3 en 4

Gratis lesmateriaal over de Nederlandse natuur, bijzondere dieren en duurzaamheid. Kinderen leren verschillende vaardigheden waaronder communiceren, meningsvorming en creativiteit.

VOOR GROEP 3 EN 4

Het praten over de actualiteit staat bij Toekomskunde Junior centraal. Kinderen praten in grote of kleine kringen met elkaar over een specifiek onderwerp. Vanaf schooljaar 2020-2021 bieden wij scholen ieder kwartaal gratis een set met boeiende lessen aan.

Kenmerken van Toekomstkunde Junior:

  • Toekomstkunde Junior gaat over een actueel onderwerp dat te maken heeft met de Nederlandse natuur en / of duurzaamheid.
  • 1 les Toekomstkunde Junior duurt zo'n 20 minuten.
  • Gespreksvormen zijn de basis van Toekomstkunde Junior. De vorm bestaat soms uit een groepsgesprek geleid door de leerkracht, soms bestaat het uit kleine groepen die zelf een onderwerp bespreken. We gebruiken coöperatieve werkvormen zoals de binnen-en buitenkring of een tweetalgesprek, zodat er afwisseling in het aanbod zit.
  • Na afronding van de gespreksvorm kan een optioneel doe-blad ingezet worden met korte verwerkingsopdrachten, deze wordt altijd bij de lerarenhandleiding aangeboden.

Vanaf medio september 2020 verschijnen de eerste lessen van Toekomstkunde Junior.

Promo van Janouk van Toekomstkunde

Bekijk een voorbeeldles:

Leerkrachten-handleiding

Doe-blad

Meer van Toekomstkunde

Benieuwd naar het andere aanbod?