Shutterstock / Rich Carey / WWF-Sweden

Toekomstkunde Voor groep 5 t/m 8

Lessen van WWF over wilde dieren, duurzaamheid, plastic, natuur en klimaat. Met het lesmateriaal ontdekken kinderen wat zij zelf kunnen doen voor een duurzame toekomst.

Voorbeeld werkbladen Toekomstkunde WWF

Lessenoverzicht

Zitten jouw leerlingen ook vol met vragen over de toekomst? Dan is Toekomstkunde écht iets voor jouw groep 5, 6, 7 of 8! Je hebt de keuze uit meer dan 60 verschillende lessen over wilde dieren, duurzaamheid, plastic, natuur en klimaat.

Ga snel naar het lessenoverzicht. Daar vind je alle lessen. Ook kun je nieuwe onderwerpen indienen.

Bekijk en download de lessen!

Meld je aan!

Regelmatig verschijnen er nieuwe lessen van Toekomstkunde. Wil jij niks van ons lesmateriaal missen? Meld je dan hieronder aan! Wij informeren je zodra er een nieuwe les beschikbaar is.

 

TOEKOMSTKUNDE WEKELIJKS

Door dit formulier in te vullen ontvang je wekelijks Toekomstkunde-lesmateriaal in je mailbox, geschikt voor groep 5, 6, 7 en 8.
Namens welke school doe je mee?
Er is geen adres gevonden met opgegeven postcode en huisnummer. Controleer of dit juist is ingevuld.
Vul hier je gegevens in als juf/meester
Aan welke groep(en) geef jij les?
Gezien de door jou aangevinkte groep(en), is Toekomstkunde junior misschien ook wat voor jou?

Wat is Toekomstkunde?
Toekomstkunde is wekelijks terugkerend lesmateriaal voor groep 5/6 en groep 7/8 over actuele onderwerpen rondom natuur, klimaat, duurzaamheid en wilde dieren, waarbij kinderen ontdekken wat zij zélf kunnen doen voor een betere toekomst. Kinderen kunnen zelfstandig met het materiaal aan de slag.

Hoe werkt Toekomstkunde?
Elke lesweek ontvang je op maandag voordat school begint een e-mail met een nieuw printbaar werkblad en beknopte achtergrondinformatie. Gemiddeld duurt een les dertig minuten en past het goed in een weektaak.

Hoe past Toekomstkunde in mijn onderwijs?
Toekomstkunde is een aanvulling op bestaande vakgebieden zoals natuur & techniek, aardrijkskunde of wereldoriëntatie. Met Toekomstkunde kun je de actualiteit over belangrijke thema’s een plek geven in jouw onderwijs.

Welke vaardigheden leren kinderen met Toekomstkunde?
Met Toekomstkunde worden vaardigheden aangesproken zoals samenwerken, meningsvorming, creatief denken, kritisch denken en filosoferen. Toekomstkunde past in het nieuwe vakgebied Mens & Natuur en bij een groot aantal doelen die horen bij Burgerschap.

Waar gaan de lessen over?
Wat er op dit moment speelt in de belevingswereld van kinderen, bepaalt het onderwerp van een nieuwe les. De wekelijkse lessen gaan bijvoorbeeld over de bosbranden in Australië, het Coronavirus, de geboorte van een panda in Nederland of de plastic soep in de oceaan.

Aanvullende informatie

Toekomstkunde bij Koffietijd

Het tv-programma Koffietijd (RTL) maakte een item over het lesaanbod van WWF.

Reviews over Toekomstkunde

Wat vinden leerkrachten van Toekomstkunde? Lees de reviews hier!

Review: Juf Dominique
Review: Juf Dominique
"Deze lessen komen zeker op het programma."
Review: Juf Joanne
Review: Juf Joanne
"De werkbladen zien er mooi uit en de uitleg is goed."

Meer van het Wereld Natuur Fonds

Benieuwd naar het andere aanbod van WWF?