WWF-US / Clay Bolt

Thuisonderwijs van WWF Gratis lesmateriaal

Hier vind je de lessen van Toekomstkunde en praktische tips om ze in te zetten voor thuisonderwijs.

Lessen voor thuis

Sinds september brengt het Wereld Natuur Fonds wekelijks lessen uit voor groep 5 t/m 8 van het basisonderwijs, onder de naam Toekomstkunde. Kinderen kunnen zelfstandig aan de slag met dit lesmateriaal en leren over natuur, klimaat, duurzaamheid en wilde dieren aan de hand van actualiteiten.

Aanmeldformulier Toekomstkunde

{{destText}}

De werkbladen van Toekomstkunde zijn gratis te downloaden. Door het formulier hiernaast in te vullen kun je direct beginnen met de lessen!

Schrijf je ook in voor de Ranger Update! Je ontvangt dan maandelijks de grappigste dierenweetjes en leukste doe-opdrachten voor je kind in de mailbox. Door je in te schrijven maak je ook kans om een leuke panda-knuffel te winnen! 

Lees hier de voorwaarden.
Meld je aan!

Maak jouw kind Ranger!

WWF-Rangers zijn razend nieuwsgierig. Waarom lusten panda’s alleen maar bamboe? Hoe komt al dat plastic in de zee terecht? Enne… hoe hard rent een cheetah eigenlijk? Bij WWF lopen honderden experts rond die heel graag aan de slag gaan met al die vragen. Én WWF-Rangers komen samen in actie om de natuur en wilde dieren te beschermen. Want als we samen goed voor de natuur zorgen, zorgt de natuur goed voor ons.

Bekijk het aanbod

Op zoek naar beestjes!

Met de app Seek kun je allerlei soorten leven identificeren, simpel met de camera van je mobiele telefoon of tablet! Van insecten tot vogels en planten, de app herkent alles! Seek is tot stand gekomen dankzij iNaturalist, OurPlanet (Netflix) en WWF. Download de app en ga met jouw kind op ontdekking in de tuin of in natuur vlakbij.

Bovendien help je er wetenschappers mee om soorten in Nederland in kaart te brengen!

Download de app

Meld je aan voor de Ranger Update

Wil jouw kind in actie komen voor de wilde dieren en de natuur? Meld je dan aan voor de Ranger Update. Je krijgt elke maand de laatste wilde dierennieuwtjes, actietips, diervriendelijke knutsels en challenges in je mailbox. Vul je gegevens hieronder in.