Omschrijving

In samenwerking met Amsterdam Merchandising is deze duurzame drinkfles ontwikkeld om aandacht te geven aan Amsterdam Plastic Smart City. Deze hervulbare fles voorkomt onnodig wegwerpplastic. Want hoe minder wegwerpplastic er wordt gekocht, hoe minder afval er is.

Het plastic van deze fles is gemaakt van de resten van suikerriet. Dit heet biobased plastic en dat is beter dan traditioneel plastic, want:

  • Er wordt geen aardolie gebruikt.
  • Het riet neemt meer CO2 op, dan dat er vrijkomt tijdens de productie van de fles.
  • Productie en transport van het riet zijn veiliger dan van aardolie.
  • Biobased plastic smaakt niet naar plastic.

Nu in een voordeelset van 4 flessen. Handig voor op kantoor: alle collega's een duurzame drinkfles

Hoe en wat

Amsterdam is één van de Plastic Smart Cities, het wereldwijde initiatief van WWF in de strijd tegen plasticvervuiling. Samen met de steden proberen we het plasticgebruik terug te dringen, recycling te stimuleren en werken we aan innovatieve oplossingen om wegwerpplastic te stoppen.

Specificaties
Kleur:
Wit
Materiaal:
Biobased plastic (resten van suikerriet)
Afmetingen:
Inhoud: 500 ml. Afmetingen: 23 cm hoog, grootste diameter (aan de voet) van 7 cm
Vaatwasserbestendig:
Magnetronbestendig:
Milieuvriendelijk:

Tijdelijk hoge korting

Profiteer tot en met 20 oktober van de hoge korting op dit product, want het is tijd voor actie! We moeten ons magazijn opruimen en met de opbrengst van deze actie kunnen we weer zorgen voor meer natuur.

Benieuwd naar de andere producten in de uitverkoop? Kijk hier >

500 watertappunten in Amsterdam

In Amsterdam zijn meer dan 500 gratis watertappunten waar je dit flesje kunt vullen. Dus neem het altijd met je mee en vul het onderweg met vers en lekker Amsterdams drinkwater.

Uiteraard kan je deze fles ook buiten Amsterdam gebruiken...

Plastic Smart Cities

Plastic Smart Cities zijn steden en toeristische hotspots, die meedoen met een mondiaal initiatief van WWF tegen plasticvervuiling. Het initiatief helpt steden om duidelijke en haalbare actieplannen te ontwikkelen en kennis te delen. Samen met deze steden worden pilot-gebieden aangewezen om specifiek dáár de plasticvervuiling terug te dringen. Als dit op kleine schaal lukt, kan men het uitbreiden naar de hele stad, of de hele stedelijke regio.

Het doel van het Plastic Smart Cities-initiatief is om in 2030 duizend steden onderdeel te laten zijn van dit initiatief. Amsterdam is één van de eerste steden die zich heeft aangesloten. Inmiddels behoren ook steden als Oslo (Noorwegen), Ismir (Turkije), Nice (Frankrijk), Patong (Thailand), San Isidro (Filippijnen) en Hammamet (Tunesië) tot de steeds groter groeiende groep.

Meer informatie