WWF-India helpt lokale bevolking rond tijgerreservaat tijdens lockdown
De Indiase overheid heeft de lockdown in het land tot zeker half mei verlengd. Dat heeft ook grote gevolgen voor de mensen die rond de nationale parken leven. Honderden lokale vissers en honingverzamelaars mogen al sinds maart vanwege het coronavirus niet meer het beroemde Sundarbans Tijger Reservaat in. Dit is een ramp voor de mensen die voor hun inkomsten en voedsel afhankelijk zijn van het mangrovegebied. WWF-India en partners hebben daarom eerste levensbehoeften geregeld voor zeker 1400 huishoudens.
Op dit moment wordt geïnventariseerd hoe veel hulp er de komende tijd nodig is. De collega’s van WWF-India werken al lang samen met de lokale bevolking rond het beschermde gebied aan onder meer duurzame ontwikkeling en het tegengaan van conflicten met wilde dieren.
Meer tijgers
De Sundarbans in de Ganges-delta zijn de grootste mangrovebossen ter wereld. Het gebied is bekend vanwege de Bengaalse tijgers, krokodillen, slangen en talrijke vogelsoorten die er leven. Vandaag maakte de lokale overheid het hoopgevende nieuws bekend dat het aantal tijgers in de Sundarbans is gestegen naar 96.
Coronavirus
Tijdens de lockdown gaan bootpatrouilles in het gebied wel gewoon door. Rangers hebben de opdracht gekregen om specifiek te kijken of tijgers symptomen van het coronavirus vertonen, zoals kortademigheid. Ook in andere landen waar tijgers in het wild voorkomen wordt gekeken naar mogelijke symptomen sinds bekend werd dat een tijger in een dierentuin in de VS positief is getest op het coronavirus. Rangers in de Sundarbans melden dat in de afgelopen periode veel vaker dan ‘normaal’ tijgers worden gezien.
Gerelateerde artikelen
Ex-opvangtijger Pavlik gedood door stropers
Door de mazen van de wet - de rol van EU en VK in de handel in tijgers
Dat is de conclusie van het rapport Falling Through the System: The role of the European Union captive tiger population in the trade in tigers van WWF en TRAFFIC.
Dit is de impact van de coronacrisis op rangers
Global Tiger Day 2020: gemengde geluiden
Hoe pijnboompitten en paddenstoelen de Siberische tijger helpen
Blijf op de hoogte
Ontvang inspiratie, duurzame tips, het laatste natuurnieuws van WWF én 10% korting in onze duurzame webshop (ca. 2 mails per maand).