OP=OP
Omschrijving

Een gezonde oceaan begint met het dragen van WWF sokken! Maak kennis met deze limited edition collectie WWF sokken die we samen met Healthy Seas Socks hebben ontwikkeld.

Deze zachte en comfortabele sokken zijn deels gemaakt van verloren of achtergelaten visnetten. Voorzien van ons mooie logo of de letters WWF. Wat zal het heerlijk voelen om deze sokken te dragen! Vooral als je je realiseert dat je net een bijdrage hebt geleverd aan het opruimen van een stukje van de oceaan.

Op deze sokken vind je een vrolijke walvis. Er zijn ook sokken met een dolfijn en met een haai. Deze kindersokken zijn verkrijgbaar in de maten 26-30 en 31-35.

Hoe en wat

Het Healthy Seas initiatief is medeopgericht door Star Sock, het moederbedrijf van Healthy Seas Socks. Het non-profit initiatief Healthy Seas werd in totaal door drie gespecialiseerde bedrijven opgericht: Ghost Diving als professional in het opduiken van spooknetten, Aquafil als nylon producent afkomstig van afval en Star Sock die al decennialang sokken maakt van hoogwaardige kwaliteit. Samen maken zij duurzaamheid beter bereikbaar voor iedereen.

Een deel van de opbrengst van Healthy Seas Socks gaat naar het Healthy Seas initiatief. Met dit geld zetten zij in op preventie, educatie en het opnieuw opduiken van verloren visnetten. Sinds 2013 verzamelde het Healthy Seas initiatief al 510.000 kilo visnetten op. Zo maken we samen het verschil en verklein jij met een kleine moeite jouw ecologische voetafdruk op onze aarde.

Wil je meer weten over het Healthy Seas initiatief? Ga naar www.healthyseas.org.

Wil je meer weten over het gebruik van spooknetten als grondstof in kleding en de kans op microplastics daarbij, lees dan de visie van WWF daarover op deze pagina.

Specificaties
Merk:
Healthy Seas Socks
Kleur:
Crème, oranje, donkerblauw en lichtblauw
Materiaal:
28% Geregenereerd ECONYL® nylon, 70% GOTS biologisch katoen, 2% Elastane
Bron:
Turkije
Maat:
26-30
Wasadvies:
wasmachine op 30°
Visnetten
Visnetten
Verloren en achtergelaten visnetten zijn enorm schadelijk voor onze oceanen.
Opgedoken
Opgedoken
Deze schadelijke ghost nets worden opgedoken door deskundige duikers.
Omgezet naar garen
Omgezet naar garen
Deze ghost nets worden omgezet in geregenereerd ECONYL® nylon garen.
Sokken
Sokken
Dit garen wordt gecombineerd met GOTS biologisch katoen tot deze sokken.

Dit vind je misschien ook leuk