Omschrijving
Vegan Food Wraps zijn het duurzame, plantaardige alternatief voor huishoudfolie en aluminiumfolie. Perfect om je voedsel mee te beschermen of in te pakken. Vegan Food Wraps verlengen de houdbaarheid van vers voedsel en zorgen ervoor dat je ook kleine restjes makkelijk in de koelkast kunt bewaren. De foodwraps zijn een betaalbaar en milieuvriendelijk alternatief voor wegwerpplastic.
 
Gebruik de Vegan Food Wrap dus voor het afdekken van schalen, inpakken van fruit, brood of groente, of verpak een tussendoortje voor onderweg. Gebruik de warmte van je handen om de wraps zacht te maken en af te sluiten. Afgekoeld blijven de wraps in de gewenste vorm.

Deze set vegan, herbruikbare doeken hebben de volgende maten:
  • Extra Small (16 x 16 cm) 
  • Small (18 x 20) 
  • Medium (25 x 28 cm)
  • Large (33 x 35,5 cm)
De doeken zijn gemaakt van katoen. Het voordeel van het gebruik van katoen is dat de doek na gebruik volledig composteerbaar is. Ze zijn doordrenkt met soja wax en jojoba olie, waardoor ze makkelijk schoon te maken zijn en lang meegaan: tot wel een jaar lang te hergebruiken! Deze hoogwaardige materialen hebben een natuurlijke anti-schimmelwerking en antibacteriële eigenschappen. 
 
De bijenwas die in vergelijkbare doeken gebruikt wordt is bij deze vegan variant vervangen door candelillawas. Dit komt van een plant uit het zuidwesten van Mexico en heeft vergelijkbare eigenschappen als bijenwas.
 
Hoe en wat

Waarom hebben we een alternatief nodig voor de huishoudfolie? Veel dieren ondervinden de dodelijke gevolgen van microplastische vergiftiging aan den lijve. En niet alleen vissen, schildpadden en zeevogels. Micro-plastics komen namelijk in het hele ecosysteem terecht, met alle gevolgen van dien. 

De plastic soep kan maar op een manier tegen worden gegaan: door het gebruik van plastic te minimaliseren. Maar het is niet altijd comfortabel om een andere weg in te slaan. In het hectische dagelijkse leven is er weinig tijd om na te denken over een alternatief voor plastic folie. Maar elke kleine verandering telt, zo ook dit natuurlijke alternatief voor huishoudfolie. 

Vegan Wax Wraps is een Zwitsers bedrijf dat zich heeft toegelegd op de productie en distributie van duurzame, natuurlijke en kunststofvrije producten. Al hun producten zijn: Gegarandeerd plastic vrij, duurzaam, natuurlijk en organisch-herbruikbaar -composteerbaar Geproduceerd onder eerlijke voorwaarden Het doel is om duurzame en intelligente alternatieven voor wegwerpverpakkingen en kunststofverpakkingen aan te bieden door middel van innovatieve producten.

 

Specificaties
Merk:
Vegan Wax Wraps
Kleur:
Naturel met groene blaadjes
Materiaal:
Katoenen doek met candelilla was, soja was, boomhars (zodat het nog beter kleeft) en jojoba-olie (om de doek soepel te houden).
Afmetingen:
Vier maten: XS (16 x 16 cm) , S (18 x 20), M (25 × 28) en L (33 × 35,5)
Wasadvies:
Maak de doeken schoon met koud water en een klein beetje zeep; de was smelt redelijk snel, dus het gebruik van warm water beschadigt de doeken. Aan de lucht laten drogen en hitte vermijden. Je kunt de food wrap ook licht deppen met een handdoek, zodat je de foodwrap direct weer kunt gebruiken. Let op: het product is niet geschikt voor wasmachine, vaatwasser of magnetron.
Vaatwasserbestendig:
Magnetronbestendig:
Milieuvriendelijk: