Geef een Bosje Bomen

Het mooiste cadeau op aarde! Voor elk gegeven Bosje Bomen herstellen wij een stuk bos in het Atlantisch Regenwoud. Dit is hard nodig – want razendsnelle ontbossing vernietigt meer dan alleen bos. Door het beschermen van gebieden, het herstellen van bossen én het voorkomen van ontbossing houden we regenwouden levend.

Let op: direct na de bestelling wordt er een mail verstuurd aan de ontvanger en enkele dagen later valt de envelop met het Bosje Bomen op de mat.

Tangare: een kleurrijk Bosje

conversion image
€ 9,95

Voor kleurrijke mensen!

  • Voor €9,95 herstellen we 15m2 bos in het Atlantisch Regenwoud, zodat de kleurrijke tangare weer een bos heeft om een nestje in te bouwen.

Luiaard: een relaxed Bosje

conversion image
€ 19,95

Voor relaxte mensen!

  • Voor €19,95 herstellen we 30m2 bos in het Atlantisch Regenwoud, zodat de relaxte luiaard weer een bos heeft om lekker in te hangen.

Jaguar: een krachtig Bosje

conversion image
€ 29,95

Voor krachtige mensen!

  • Voor €29,95 herstellen we 45m2 bos in het Atlantisch Regenwoud, zodat de krachtige jaguar weer bos heeft om doorheen te sluipen.

Zo makkelijk is het!

In 1 minuut kun jij een stuk bos herstellen in het Atlantisch Regenwoud
én geef je een leuk aandenken cadeau.

Dit doe jij

Kies een Bosje Bomen

Schrijf een persoonlijk kaartje, bestel en maak iemand blij

Dit doen wij

Wij planten het Bosje in het Atlantisch Regenwoud

We sturen de ontvanger een video en een mooi aandenken

Maak kennis met het Atlantisch Regenwoud

Het is er onwaarschijnlijk mooi en mysterieus... 
Het unieke Atlantisch Regenwoud strekt zich uit over Argentinië, Brazilië en Paraguay. En loopt dwars door bekende steden zoals Rio de Janeiro & Sao Paulo. Er leven 100 soorten vogels, 24 apensoorten en wel 440 verschillende bomen per hectare. 

Ook voor mensen is het regenwoud onmisbaar: ruim 30% van de mensen in Zuid-Amerika is afhankelijk van water uit het Atlantisch Regenwoud.

AL 83% IS VERDWENEN

Helaas is door (illegale) houtkap het regenwoud versnipperd tot kleine stukjes bos. Van het leefgebied van de bijzondere dieren die hier wonen is nog maar weinig over en daardoor staan soorten zoals de zevenkleurige Tangare en de Alagoas miersluiper op rand van uitsterven. Ook is het overgebleven bos te klein om vocht vast te houden.

Dat maakt het Atlantisch Regenwoud één van de meest bedreigde gebieden ter wereld.

KLEINE BOSJES HELPEN

Met een Bosje Bomen kunnen we versnipperde stukjes bos weer met elkaar verbinden. En daarmee dieren zoals de jaguar een kans geven om te overleven. Dit doen we samen met de lokale bevolking. En dankzij de Atlantic Forest Law is het bos nu wettelijk goed beschermd.

 

HELP OOK MEE.
GEEF EEN BOSJE BOMEN

LEGE HANDEN? NATUURLIJK NIET

Natuurlijk blijft de ontvanger van het Bosje Bomen niet met lege handen staan. Hij of zij krijgt per mail een video, waarin bossen-expert Merijn uitlegt wat we met het Bosje Bomen gaan doen. En we sturen een mooi aandenken. Een kaart van bloeipapier met uitleg over het Bosje Bomen én een kaartje waar jij de tekst voor schrijft.

Geef nu een Bosje Bomen