Knuffel plus boekje
Omschrijving

Steun op een leuke manier het werk van WWF; adopteer symbolisch een zeeschildpad! Met jouw aankoop beschermen we de zeeschildpad en zijn leefomgeving.

Waarom is het nodig een zeeschildpad te adopteren?

De zeeschildpad wordt ernstig bedreigd door plastic soep, bijvangst in visnetten en klimaatverandering. Door de stijgende zeespiegel en extremer weer verdwijnen ook steeds meer legstranden waar de dieren hun eieren leggen.

Wat doet WWF om de zeeschildpad te beschermen? 

  • Tegengaan van plastic vervuiling
  • Verduurzaming visserij om bijvangst van zeeschildpadden te voorkomen
  • Beschermen van zeegebieden en legstranden

Adopteer nu symbolisch een zeeschildpad en help WWF bij de bescherming van dit mooie dier. Een adoptie is eenmalig. Je zit dus nergens aan vast.

Het vernieuwde zeeschildpad-adoptiepakket bevat:

  • Schattige pluchen zeeschildpadknuffel (18 cm)
  • Leuk boekje met nuttige informatie over de zeeschildpad en tips om zelf in actie te komen

 

Hoe en wat

De WWF-adoptiepakketten worden vernieuwd. De kosten van met name de ronde koker waarin de pakketten verpakt zitten zijn te hoog geworden waardoor er minder opbrengst was voor onze projecten. Vanaf februari/maart 2022 komen we daarom met een hele nieuwe lijn adoptiepakketten waarbij extra op de kosten gelet is.

Totdat de nieuwe adoptiepakketten beschikbaar zijn gaan we de restanten van de knuffels en informatieboekjes uit de pakketten verkopen als een soort ‘light-pakketten’. Deze pakketten zijn voordeliger dan de normale pakketten maar de opbrengst is gelijk en je steunt er dus nog steeds onze projecten mee.

Specificaties
Merk:
WWF

Boekje gemaakt van olifantsgras

In dit adoptiepakket zit een boekje dat gemaakt is van olifantsgras. Deze plant groeit gewoon in Nederland en is heel milieuvriendelijk.

LET OP: in dit boekje staat nog vermeld dat er bij dit adoptiepakket ook bloemzaadjes horen. Helaas hebben we die niet meer beschikbaar. De boekjes waren echter al gedrukt en weggooien is zonde.

 
WWF

De IUCN Rode Lijst geeft aan hoe het er voor staat met dier- en plantsoorten. Elk dier of plant op de lijst is ingedeeld op een schaal van 7 statussen. Hoe hoger op de lijst, hoe belangrijker het is om samen met WWF dit dier of deze plant te beschermen. Voor het dier dat centraal staat bij dit product geldt de status:

Bedreigde dier- of plantensoort (EN, endangered, 4)
Andrey Nekrasov / WWF

Waarom is het nodig een zeeschildpad te adopteren?

De zeeschildpad wordt ernstig bedreigd door plastic soep, bijvangst in visnetten en klimaatverandering. Door de stijgende zeespiegel en extremer weer verdwijnen ook steeds meer legstranden waar de dieren hun eieren leggen.

Dit vind je misschien ook leuk

Adopteer een dolfijn - light pakket

Eenvoudige versie van het adoptiepakket voor de dolfijn.

€ 30,00

Adopteer een olifant - light pakket

Eenvoudige versie van het adoptiepakket voor de olifant.

€ 30,00

Adopteer een orang-oetan - light pakket

Eenvoudige versie van het adoptiepakket voor de orang-oetan.

€ 30,00

Adopteer een panda - light pakket

Eenvoudige versie van het adoptiepakket voor de panda.

€ 30,00