09 maart 2020

Australië: wilde dieren nog 12 maanden afhankelijk van voedseldroppings

De vele dieren die de heftige bosbranden in Australië overleefden, kampen nu met een groot tekort aan voedsel. Natuurbeschermers vrezen dat veel dieren nog zeker een jaar afhankelijk zijn van voedseldroppings.

De organisatie Wildcare Queanbeyan spendeerde ruim 6.000 Australische dollar per maand om de dieren in deze gebieden van voedsel te voorzien. Deze kosten drukten enorm op het budget van de organisatie, en ze zouden dit niet lang meer kunnen doen. Dankzij de donateurs van het Wereld Natuur Fonds kunnen de droppings tóch doorgaan en krijgen geredde dieren de medische zorg die ze nodig hebben. Wildcare Queanbeyan is blij met de ondersteuning. Belinda Hogarth-Boyd: “Ontzettend veel dieren lijden honger. Dit is een marathon, geen korte sprint. Het is absoluut noodzakelijk dat we nog ongeveer 12 maanden bijvoeren, met hooi, fruit, groente en inheemse vegetatie.”

Dermot O’Gorman, directeur WWF-Australië, hielp mee met het inladen van hooi voor de voedseldroppings. Ook bezocht hij de dieren die opgevangen worden door Wildcare Queanbeyan. Hij beloofde een bijdrage van WWF aan de dierenartskosten en de kosten om de geredde dieren te verzorgen.

Mr. Minty


Belinda’s team is nog steeds druk bezig met mierenegels en wombats, die brandwonden hebben of rook hebben ingeademd. En met patiënten zoals Mr. Minty, een buidelrat die alle vier zijn pootjes en zijn staart ernstig verbrand heeft. Waarschijnlijk kunnen er nog veel meer dieren gered worden, maar om veiligheidsredenen zijn nog niet alle getroffen gebieden toegankelijk.

Het Wereld Natuur Fonds biedt hulp om dieren te redden, te verzorgen en weer uit te zetten. Ook ontwikkelt WWF een langetermijnplan, om te herstellen wat verloren is gegaan. Dit hadden we natuurlijk nooit kunnen doen zonder onze donateurs!

Gerelateerde artikelen

Charles J. Sharp

Nieuwe krokodil, aap en nog 740 andere soorten ontdekt

In de regenwouden van Afrika zijn 742 nieuwe plant- en diersoorten ontdekt. 10 jaar deden wetenschappers onderzoek naar levensvormen in het Congobekken.
Meer info
Wild Wonders of Europe  / Igor Shpilenok / WWF

Hoopvol nieuws over saiga-antilopen

Op de VN-Klimaattop in Dubai heeft IUCN (International Union of Conservation of Nature) vandaag de nieuwste Rode Lijst van bedreigde soorten bekendgemaakt. Een toepasselijke plek want de klimaatcrisis heeft enorme negatieve gevolgen voor diersoorten, van de Atlantische zalm tot groene zeeschildpadden. Er zijn ook lichtpuntjes, want met de saiga, de antilope van de steppen in Centraal-Azië, gaat het ondanks de druk van klimaatverandering juist beter.
Meer info
Merijn van Leeuwen

Three Basins Summit: een belangrijke start voor samenwerking tussen regeringen

De staatshoofden en regeringsleiders die afgelopen week bijeenkwamen in Republiek Congo voor de Three Basins Summit hebben toegezegd nauw te gaan samenwerken. De landen erkenden hoe belangrijk de samenwerking is en kwamen overeen om in een 7-puntenplan manieren te ontwikkelen om de bossen te beschermen. De top heeft echter niet geleid tot een alliantie tussen de landen in de drie tropische bossengebieden, Amazone, Zuidoost-Azië en Congo, zoals WWF had gehoopt.
Meer info

Blijf op de hoogte

Ontvang inspiratie, acties, duurzame tips en het laatste natuurnieuws van WWF in je mail én krijg 10% korting in onze duurzame webshop (inschrijven mag vanaf 16 jaar, korting is van toepassing op hele assortiment met uitzondering van Bosje Bomen en alle boeken).

Bryce Harper / WWF-Aus

Wat kan ik doen?

Help vandaag al mee

Geef een eenmalige gift

Steun ons werk om de natuur te beschermen met een eenmalige gift. Kies hieronder je giftbedrag en klik op de button om daarna je gegevens in te vullen.