09 maart 2020

Australië: wilde dieren nog 12 maanden afhankelijk van voedseldroppings

De vele dieren die de heftige bosbranden in Australië overleefden, kampen nu met een groot tekort aan voedsel. Natuurbeschermers vrezen dat veel dieren nog zeker een jaar afhankelijk zijn van voedseldroppings.

De organisatie Wildcare Queanbeyan spendeerde ruim 6.000 Australische dollar per maand om de dieren in deze gebieden van voedsel te voorzien. Deze kosten drukten enorm op het budget van de organisatie, en ze zouden dit niet lang meer kunnen doen. Dankzij de donateurs van het Wereld Natuur Fonds kunnen de droppings tóch doorgaan en krijgen geredde dieren de medische zorg die ze nodig hebben. Wildcare Queanbeyan is blij met de ondersteuning. Belinda Hogarth-Boyd: “Ontzettend veel dieren lijden honger. Dit is een marathon, geen korte sprint. Het is absoluut noodzakelijk dat we nog ongeveer 12 maanden bijvoeren, met hooi, fruit, groente en inheemse vegetatie.”

Dermot O’Gorman, directeur WWF-Australië, hielp mee met het inladen van hooi voor de voedseldroppings. Ook bezocht hij de dieren die opgevangen worden door Wildcare Queanbeyan. Hij beloofde een bijdrage van WWF aan de dierenartskosten en de kosten om de geredde dieren te verzorgen.

Mr. Minty


Belinda’s team is nog steeds druk bezig met mierenegels en wombats, die brandwonden hebben of rook hebben ingeademd. En met patiënten zoals Mr. Minty, een buidelrat die alle vier zijn pootjes en zijn staart ernstig verbrand heeft. Waarschijnlijk kunnen er nog veel meer dieren gered worden, maar om veiligheidsredenen zijn nog niet alle getroffen gebieden toegankelijk.

Het Wereld Natuur Fonds biedt hulp om dieren te redden, te verzorgen en weer uit te zetten. Ook ontwikkelt WWF een langetermijnplan, om te herstellen wat verloren is gegaan. Dit hadden we natuurlijk nooit kunnen doen zonder onze donateurs!

Gerelateerde artikelen

Hkun Lot

Een gebied van 10 keer Nederland ontbost in Azië, Afrika en Zuid-Amerika voor landbouw

In de periode tussen 2004 en 2017 is in Azië, Afrika en Zuid-Amerika in totaal 43 miljoen hectares natuur vernietigd. Dit is een gebied ter grootte van tien keer Nederland. De tropische bossen zijn kaalgekapt om met name ruimte te creëren voor landbouw. Dat blijkt uit het vandaag gepubliceerde overzichtsrapport 'Deforestation fronts: Drivers and responses in a changing world' van WWF.
Meer info

‘Zero deforestation’ in het Atlantisch Regenwoud in Paraguay

Het parlement is akkoord gegaan met de verlenging van de Atlantic Forest Law. Reden voor een klein feestje voor WWF en een coalitie van zo’n 60 natuur-, milieu- en gezondheidsorganisaties die zich inzetten voor dit belangrijke gebied. Het moratorium op ontbossing is een overwinning voor het Atlantisch Woud en de mensen die ervan afhankelijk zijn.
Meer info
Marizilda Cruppe / WWF-UK

Bijna 1.2 miljoen burgers willen Europese Bossenwet om wereldwijde ontbossing te stoppen

Meer dan een miljoen (1.193.652) Europeanen, waaronder veel Nederlanders, roepen de EU op om te zorgen voor een ambitieuze Bossenwet, waardoor alleen nog ontbossingsvrije producten op de Europese markt zijn toegestaan. Niet eerder hebben zo veel burgers zich tijdens een zogenoemde publieksconsultatie van de Europese Commissie uitgesproken over een natuurthema. De oproepen worden maandag aangeboden aan minister Schouten (LNV) en Eurocommissaris Timmermans.
Meer info

Blijf op de hoogte

Ontvang inspiratie, duurzame tips, het laatste natuurnieuws van WWF én 10% korting in onze duurzame webshop (ca. 2 mails per maand).

Bryce Harper / WWF-Aus

Wat kan ik doen?

Help vandaag al mee

Geef een eenmalige gift

Steun ons werk om de natuur te beschermen met een eenmalige gift. Kies hieronder je giftbedrag en klik op de button om daarna je gegevens in te vullen.