Koraalrif in Belize is uit de gevarenzone

Het op een na grootste koraalrif ter wereld is gered!

Lees verder

De laatste resultaten

Een overzicht van recente resultaten van WWF

Meer amoerluipaarden in Rusland

Uit de laatste telling blijkt dat het aantal amoerluipaarden in Rusland blijft stijgen.
Meer info

Honderdduizenden stemmen voor sterke waterwet

Meer dan 375.000 mensen hebben de Europese Commissie opgeroepen om Europa's waterwet te beschermen. Dit laat zien hoe belangrijk we het vinden dat de kwaliteit van rivieren, meren en water hersteld wordt.
Meer info

Nieuwe projecten voor Nederlandse natuur kunnen van start

Vier bijzondere herstelprojecten hebben subsidie ontvangen uit het Biodiversiteitsfonds van WWF-NL.
Meer info

Opening Bliek: laat de vogels en vissen maar komen!

Midden in het Haringvliet heeft het Wereld Natuur Fonds een eiland gebouwd speciaal voor vogels om te kunnen broeden en voor vissen om in de ondieptes te kunnen rusten en paaien. Dinsdag 5 februari is het eiland officieel geopend.
Meer info

Europese Commissie klaagt Spanje aan

Na lang doorzetten van WWF-Spanje gaat er eindelijk wat gebeuren aan de situatie van Doñana National Park. Het park werd aangetast doordat EU-wetten over water en natuur niet worden nageleefd. De Europese Commissie heeft besloten om de regering van Spanje hiervoor aan te klagen.
Meer info

Aantal wilde honden in Luangwa klimt naar 350

In Luangwa heeft het aantal wilde honden 350 stuks bereikt. Daarmee is deze in Luangwa de grootste van heel Zambia geworden.
Meer info

Nieuwe hoop voor de ernstig bedreigde Sumatraanse neushoorn

In een ultieme poging de Sumatraanse neushoorn voor uitsterven te behoeden hebben experts en de Indonesische regering een gezond vrouwtje gevangen en naar een veilige locatie overgebracht voor een fokprogramma. Zonder ingrijpen kan de soort niet in het wild voortbestaan. Lees hoe we dat aanpakken.
Meer info

Illegal Wildlife Trade Conference: meer dan 120.000 handtekeningen opgehaald

Dit weekend vond in Londen de Illegal Wildlife Trade Conference plaats. Ruim 50 landen tekenden de declaratie om in actie te komen tegen handel in illegale wildlife producten. Tijdens de conferentie heeft WWF de aanwezige wereldleiders de ruim 120.000 handtekeningen van onze petitie aangeboden.
Meer info

Olifanten krijgen zender in strijd tegen stropers

60 olifanten in Selous, Tanzania, krijgen zenders in de strijd tegen stroperij.
Meer info

Koraalrif in Belize is uit de gevarenzone

Het koraalrif van Belize is uit de gevarenzone, dankzij een internationale campagne van WWF en internationale druk van UNESCO. Het op een na grootste barriererif werd bedreigd door olieboringen en het kappen van mangrovebossen.
Meer info

Russische aanpak van mens-tijgerconflicten succesvol

Russische aanpak van mens-tijgerconflicten blijkt goed te werken.
Meer info

Meer gras, minder soja: grondgebonden melkveehouderij helpt natuurbescherming

Nederlandse koeien eten over zeven jaar vrijwel geen veevoer met soja en palmpit meer, maar eitwitrijk gras van eigen bodem. Dat is het ambitieuze plan waar het Wereld Natuur Fonds samen met de melkveesector aan heeft gewerkt. Het keert de intensivering van de melkveehouderij in Nederland en helpt direct tegen ontbossing in Zuid-Amerika en Zuidoost-Azië, waar grote stukken regenwoud worden gekapt voor soja- en palmolieplantages. Het plan is een bindend advies voor melkveehouderij.
Meer info

De Pantanal eindelijk beter beschermd

Fantastisch nieuws voor het grootste wetland van de wereld: Brazilië, Bolivia en Paraguay hebben hun handtekening gezet onder een verklaring waarin ze toezeggen de Pantanal te beschermen en duurzaam om te gaan met het bijzondere natuurgebied.
Meer info

Rusland beschermt groot Arctisch gebied

Rusland heeft een enorm Arctisch gebied tot natuurreservaat verklaard. Het gebied is groter dan 1,5 keer de oppervlakte van Nederland. Het natuurreservaat de 'Nieuwe Siberische eilanden' werd opgericht op voorstel van WWF-Rusland.
Meer info

Haaien en roggen terug in de Noordzee, een update

Een update over het project Haaien en Roggen terug in de Noordzee. Komende maanden worden weer dieren gekweekt en uitgezet in de Oosterschelde.
Meer info

In beeld: de ereronde van tijger Vladik

In oktober 2016 joeg tijger Vladik op de snelweg van Vladivostok in Rusland mensen de stuipen op het lijf. En hij bracht ook zichzelf in gevaar. Een rapid response team van tijgerspecialisten werd opgetrommeld, verdoofde Vladik en bracht hem naar een rehabilitatiecentrum.
Meer info

Overweldigende meerderheid in Hongkong voor verbod ivoorhandel

Vanaf 2021 zijn de ivoorwinkels in Hong Kong gesloten en de maximum straf op illegale handel in bedreigde soorten wordt per direct verhoogd naar 10 jaar.
Meer info

Rehabilitatiecentrum Rusland krijgt mobiele unit

Alekseevka Rehabilitation Center heeft een mobiele unit gekregen, waarmee ze ter plaatse medische hulp kunnen bieden aan gewonde wilde dieren.
Meer info

60 miljoen hectare Amazonewoud beschermd

15 jaar geleden startte WWF en het ministerie van Milieu van Brazilië met het ARPA programma om een ambitieus netwerk op te bouwen van aaneengesloten beschermde gebieden in de Amazone. Het doel om in 2017 maar liefst 60 miljoen hectare tropische bossen te beschermen is gehaald.
Meer info

Eerste gekweekte stekelroggen uitgezet in Oosterschelde

In de Oosterschelde bij Yerseke zijn voor het eerst gekweekte stekelroggen in de natuur uitgezet. De experimentele uitzet markeert een bijzonder moment. Niet eerder is geprobeerd om met gekweekte roggen de natuurlijke populaties in de Noordzee te herstellen en beter te beschermen.
Meer info

Enorm gebied Ecuador toegevoegd aan Ramsar-lijst van belangrijke wetlands

Ecuadors grootste wetland is opgenomen op de Ramsar-lijst. Hiermee wordt het internationale belang van het gebied voor mens, dier en klimaat erkend.
Meer info

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de WWF Natuurnieuws nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws over ons natuurbeschermingswerk.